Kemençe İle İstiklal Marşı'nı Çalıyorlar

Kemençe İle İstiklal Marşı'nı Çalıyorlar

Rize’nin Derepazarı İlçesi Kirazdağı Köyü gençleri yaptıkları 30 metre kare genişliğindeki tek katlı ahşap bir evde kemençe ile seslendirdikleri eserlerle sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırıyorlar.

Köyün gençleri müzik evi adını verdikleri küçük evlerinde kemençe, gitar ve bağlama çalıp türküler söyleyerek boş vakitlerini geçiriyorlar. Kendilerini geliştiren ve müzik grubu kurmayı hedefleyen gençlere köy halkı da destek veriyor. Kendi bestelerini de yazan genç müzisyenlerin oluşturdukları videolar sosyal paylaşım sitelerinde binlerce kez izlenerek olumlu yorumlar alıyor.
Daha önceleri boş zamanlarını kahvehanede geçirdiklerini belirten genç müzisyenlerden Mustafa Albayrak “Kardeşim Sefa ile beraber 30 metre karelik ahşap bir ev inşa ettik. Benim alt yapım vardı. Bir eğitmen sayesinde de kısa sürede kemençe, gitar ve bağlama çalmaya başladık. Bunun yanında kendi eserlerimizi yazarak besteledik. Kaçkar Dağı, Şima ve Ayane türküleri dinleyenler tarafından beğeniliyor. Boş vakitlerimizde buluştuğumuz evde müzik çalıp türküler söylüyoruz. Ayrıca tiyatro gösterisi de hazırlıyoruz” diye konuştu.

Albayrak, kemençe ile İstiklal Marşı ve Türk sanat ve halk müziği parçalarını da çaldığını belirterek “Kemençe sadece Karadeniz müziklerine ait değil. Biz bununla İstiklal Marşı, Türk halk ve sanat müziği çalabiliyoruz” dedi.
Sefa Albayrak’da ileride müzik grubu kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Çay TV ile caytvhaber




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.