İl Başkanı Alim’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

İl Başkanı Alim’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 99. yıl dönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

İl Başkanı Alim mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarihi şanlı mücadelelere dolu olan milletimizin tarih sayfalarına ismini altın harflerle yazdığı zaferlerden biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 99. yılını kutlamanın gururunu yaşamaktayız. 26 Ağustosta başlayıp 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zaferi, Çağ açıp çağ kapatan dünya tarihine yön veren bir medeniyetin mensubu olan  aziz milletimizin özgürlüğüne pranga vurulmak istenince küllerinden yeniden doğup bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği bir zaferdir. Milletimiz kadınıyla, erkeğiyle tüm imkansızlıklar içinde vatan söz konusuysa gerisi teferruattır düşüncesiyle kanıyla canıyla topyekün bir mücadele yürütmüştür. Milletimizin azim ve kararlılığı ve büyük mücadeleleri neticesinde  bugün bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşamaktayız. Ağustos ayı bizim tarihimizde zaferlerle doludur.

1071 yılında Sultan Alparslan’ın  Malazgirt Meydan Savaşıyla Türklere kapılarını açtığı  Anadolu  30 Ağustos 1922’de gerçekleştirilen Başkomutanlık Meydan Savaşıyla ebedi Türk yurdu haline gelmiştir. Tarih boyunca geçmişten günümüze Milletimiz  birlik ve beraberliğini yıkmaya teşebbüs eden her türlü girişimi boşa çıkarmıştır.

Bunun en büyük örneği ise Milli irade ve demokrasiye yapılan 15 Temmuz darbe girişimi ve aziz Türk milletinin bu darbeye karşısında verdiği destansı mücadeledir. Ya istiklal ya ölüm ruhuyla vatanın her bir karışını kanının son damlasına kadar savunan milletimizin  bize emanet ettiği bu kadim coğrafyanın emanetçileri olarak bizlerde  samimiyetle ve kararlılıkla inandığımız yolda   halkımızdan aldığımız güçle Türkiye’yi 2023,2053,2071 hedeflerine ulaştırmak için büyük emekler sarf ediyoruz.

Düşmana karşı asırlar boyunca  topyekün nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı ruh ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Ülkemiz bu günlere kolay gelmedi bugüne kadar elde edilen kazanımları kaybetmemek ve üzerine yenilerini eklemek için , durmadan, yorulmadan çalışacağız.


Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.