HEPİMİZİN HASRETLE BEKLEDİĞİ AN; TÜNEL SONRASI SALARHA VADİSİ HAYALİMİZ GERÇEK OLUYOR

HEPİMİZİN HASRETLE BEKLEDİĞİ AN; TÜNEL SONRASI SALARHA VADİSİ HAYALİMİZ GERÇEK OLUYOR

Hepimizin hasretle ve özlemle beklediği Salarha Tünelinin, tek tüple de olsa, tarfiğe açılacak olmasının mutluluğunu yaşıyoruz bu gün.

Bilindiği gibi, Salarha Vadisi, Merkez’e yakınlığı dolaysıyla yakın tarihe kadar birçok yatırımdan istenen düzeyde maalesef yararlanamamıştır.  

Fakat bu gün, 2016 yılında yapımına başlanan ve birkaç gün içerisinde tek tüple trafiğe açılacak olan tünelimizle birlikte tarihi bir ana tanıklık edeceğiz. 

 Şehrimizin Kuzeyini Güneye bağlayacak ana arter olan bu projenin tamamlanmasıyla, yeni iş imkanları ve alanların oluşması, ters göçün sağlanması,  yakıt kaynaklı maliyetlerin azalması vb. birçok alanda önemli kazanımlar elde edilecektir.    

Bu tünelle uzaklar yakın olacak, Rize’mizin Güneye açılmasına yeni bir soluk kazandıracak ve şehrimiz daha da büyüyecektir. Salarha Vadisi’nde yaşayan yoğun nüfusun il merkezine ulaşımı, Salarha Tüneli ile birlikte son derece konforlu hale gelecektir. Bu hizmet, adeta Rize’miz için, bölgemiz için bir değişimin dönüm noktası olacaktır.  

salvader-1.jpg 

Ancak Yapılan bu büyük yatırımın, sadece salt bir ulaşım hizmeti olmadığını, kısa ve uzun vadeli planlamalarla büyük bir katma değere dönüştürülmesi gerektiğini de ayrıca vurgulamalıyız.   

Tünel sonrasında, Salarha vadisinin modern kentleşmenin bir simgesi olabilmesi için; Duble Yol, Doğalgaz, Bütüncül İmar Planları Ve Vadinin Çıkış noktası Olarak Andon-İkizdere tünelinin planlanması kaçınılmaz ve zorunlu hale gelmiştir. Bu büyük ölçekli planlamaların, güçlü devletimizin öncülüğünde, daha kalkınmış bir Salarha vadisi ve daha gelişmiş bir Rize’yi ortaya çıkaracağına yürekten inanıyoruz. 

salvader-12.jpg

Bu duygu ve düşüncelerle tünelin yapımına destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ulaştırma ve altyapı bakanlığına ve tüm siyasi iradeye; bürokratından mühendisine, memurundan işçisine kadar emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. 

SALVADER AİLESİ 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.