HATAY’IN KIRIKHAN İLÇESİNDE RİZE ÇADIR KENTİ KURULUYOR. VALİLİK KOORDİNASYONUNDA HAZIRLANAN 200 ÇADIR VE EKİPMANLAR YOLA ÇIKARKEN, HATAY KIRIKHAN İLÇESİNDE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Depremin 3'cü günü Valilik koordinesinde alınan kararlar, Rize çadır kentinin kurulması için hazırlıklar son aşamaya geldi.

Hatay Kırıkhan'da 200 çadırla yapılacak çadır kent için tüm kurumlar seferber oldu. Çadır kent için gerekli malzemeler Valilik koordinesinde başta Rize Belediyesi olmak üzere ilçe ve belde belediyeleri, kaymakamlıklar, sivil toplum örgütleri, gönüllü iş insanları ve vatandaşların katkılarıyla tamamlandı. Kış şartlarına uygun 200 adet çadırın imalatı Rize Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Çadır kentin soba, odun hijyen maddeleri, yatak ve benzeri yurttaşlar tarafından temin edildi.

 Gördüğünüz gibi altındaki yapıdan dolayı içeriye soğuk almıyor. üstündeki branda kar yağmur geçirmiyor. Buna özgü sobalarımız yine özel idare şantiyemizde, meslek liselerimizin şantiyelerinde ve bazı özel girişimcilerimizin iş insanlarımızın şantiyelerinde oluşturuluyor. Biz bu çadırı böyle tamamen demonte olarak araçlara yüklüyoruz. Gittiği yerde çok kolay bir şekilde kurulabilecek halde oluyor. Çadırı sobası, yakacak odunu, kömürü ve çadırda lazım olacak. Malzemeleriyle beraber afet bölgesine ilk etapta hataya gönderiyoruz. Orada 200 çadırlık bir çadır kent oluşturacağız ve çadır ihtiyacı bitene kadar da bizim bu üretimimiz devam edecek. Çadır kentte ısınma, tuvalet, mutfak, çocuk parkı, duş kabini gibi tüm ihtiyaç bölgeye sevk edildi.

 34 araçlık konvoy kurulumu yapacak. 35 personelle birlikte Hatay’ın Kırıkhan ilçesine hareket etti. Çadır kentin kurulacağı alan bugün itibariyle zemin dökme ve sıkıştırma çalışmaları tamamlanarak hazır hale getirildi. Ekipmanların hataya ulaşması ile birlikte çadır kent hızlıca kurulacak ve kısa sürede depremzedelere hizmet vermeye başlayacak ve ilk etapta 200 çadırlık bir Rize Çadır kentini kuruyoruz. Bu konuda Soylu Bakanımız da bizzat aradı, hem herkese teşekkürlerini iletti hem de çadır ihtiyacı bitti. Denene kadar biz bu üretimin devam edeceğini Sayın Bakanımıza söz verdik. Orada afet bölgesinde ihtiyaç bitti, denene kadar biz bu üretime devam edeceğiz. Çünkü biz şu felsefeden yola çıktık. Son can enkaz altından çıkartılana kadar hepimiz enkaz altındayız.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.