Hamsi azaldı , İstavrit çoğaldı

Hamsi azaldı , İstavrit çoğaldı

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE 3 KİLOSU 100 TL'DEN SATILAN HAMSİNİN YERİNİ İSTAVRİT ALDI. BU KEZ İSTAVRİTİN 3 KİLOSU 100 TL'DEN SATILIYOR

Karadeniz'in lezzetli balıklarından biri olan hamsinin azalmasıyla birlikte sofralarda yeni bir favori belirdi. Son zamanlarda hamsinin kilogram fiyatının yükselmesi ve az bulunması, balıkçıları ve tüketicileri alternatif arayışlara yönlendirdi. Bu kapsamda, istavrit, uygun fiyatıyla dikkat çekmeye başladı.

Rizeli balıkçı esnafı, hamsinin azalmasının ardından istavritin kilogram fiyatının 35 TL seviyesinde olduğunu belirterek, sofralara uygun ve lezzetli bir alternatif sunduğunu ifade etti. 3 kilosu 100 TL'den satılan istavritin, tüketiciler tarafından ilgi gördüğünü belirten esnaf, "İstavrit bollaştı artık. Uygun fiyatlı. Kilosu 35 TL. Hamsi boldu şimdi yerini istavrit aldı. Rızkımız bol Allah'a şükürler olsun. Bu pahalılıkta da fiyatlar çok uygun. 35 TL istavrit gerçekten çok uygun" şeklinde konuştu.

Hamsi severlerin yerini istavrite bırakmasıyla birlikte, balık sofralarında çeşitlilik artarken, tüketiciler de uygun fiyatlı alternatiflerle balık tüketmeye devam ediyor. İstavritin lezzeti ve uygun fiyatıyla sofralarda sıkça tercih edilmesi, balıkçı esnafını da memnun ediyor. Balık fiyatlarının seyrine göre tüketicilerin tercihleri değişirken, istavritin popülerliği şu günlerde yüksek seviyede.

Hamsi azaldı , İstavrit çoğaldı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.