HAK-İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANI ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜNÜ ZİYARET

HAK-İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANI ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜNÜ ZİYARET

HAK-İŞ KONFEDERASYONU BAŞKANI ARSLAN’DAN ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM’E ZİYARET, ÇAYKUR İŞÇİLERİNİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hizmet-İş Sendikası Rize İl Başkanlığı Olağan Genel Kuruluna katılmak için Rize’ye gelen HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Gıda-İş Sendikası D.Karadeniz Rize Şube Başkan Yardımcıları Orhan Topaloğlu ve Fatih Kandemir ile baş başa yapılan görüşmenin ardından beraber Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’i ziyaret etti. Yapılan ziyarette çalışma hayatının gündemine dair karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, geçen yıl imzalanan protokolle ÇAYKUR'daki geçici işçilerin daimi kadrolara alınabilmesi konusunda çalışma başlatılması ve bu çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla prensip kararı aldıklarını söyledi.

rize-oz-gida-is11.jpg
“ÇAYKUR İçin Her Türlü Desteği Vermeye Devam Edeceğiz” 

HAK-İŞ’in ÇAYKUR’da yetki aldıktan sonra mevsimlik işçilerin şartlarının iyileştirilmesi için mücadele başlattıklarını ve geçici işçilerin çalışma sürelerini Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın desteğiyle artırdıklarını kaydeden Arslan, “Geçen yıl imzalanan protokol ile geçici işçilerin daimi kadrolara alınabilmesi konusunda çalışma başlatılması ve bu çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanması konusunda prensip kararı aldık. Önümüzde kısa bir dönem var. İnşallah bu dönem içerisinde bu sorunları çözmemiz gerekiyor. ÇAYKUR'da kadrolu işçi sayımız hızla azalıyor, geçici işçi sayımız artıyor. Öyle bir noktaya geliyoruz ki kadrolu işçilerin yapacağı işler yapılamaz noktaya geliyor. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. ÇAYKUR’un ne anlama geldiğini biliyoruz. İşbirliği içerisinde, ÇAYKUR’u geleceğe taşıma konusunda her türlü katkı ve desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
Alım kampanyası bittikten sonra geçici işçilerin başka bir iş yerinde çalışma imkanı olmadığını belirten Arslan, “İşten çıktıktan sonra işsizlik ödeneğine başvuramıyor. Çünkü hizmet akdi devam ediyor. Başka bir kurumda sigortalı çalışmak isterse iş akdi feshedilmiş oluyor. O nedenle sigortalılık süresini doldurma şansı olmuyor. Bu konuyu da bakanlık ile çalışıyoruz” diye konuştu.
Çaykur'a yapılan ziyarette Arslan'a Konfederasyona bağlı Sendika Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.