Güneysu’da Bakkal Dükkânını Yakan Şahıs Tutuklandı

Güneysu’da Bakkal Dükkânını Yakan Şahıs Tutuklandı

RİZE'NİN GÜNEYSU İLÇESİNDE BİR ŞAHIS MAHALLE BAKKALININ "EKMEKTEN BAŞKA BİR ŞEYİ VERESİYE ALAMAZSIN" DEMESİ ÜZERİNE BAKKAL DÜKKANINI ATEŞE VERDİ

Rize’nin Güneysu ilçesinde bir şahıs, mahalle bakkalında veresiye verilmemesi nedeniyle iş yerini ateşe verdi. Olayda bakkal dükkânı tamamen kullanılamaz hale gelirken, şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, ilçeye bağlı Adacami Mahallesi’nde geçtiğimiz perşembe günü meydana geldi. Yaklaşık bir yıldır bakkaldan sürekli veresiye alışveriş yaptığı öğrenilen şahsın annesi, işletme sahibi Aydın Kızılay’dan oğluna veresiye verilmemesini istedi. Bunun üzerine Kızılay, şahsa bundan sonra yalnızca ekmek için veresiye verebileceğini söyledi.

rize-ates-1.jpg

İddiaya göre bu duruma sinirlenen şahıs, dükkândan ayrıldıktan sonra kin beslemeye başladı. Olay günü işletme sahibinin dükkânda olmadığı bir saati bekleyen şahıs, kapalı olan iş yerinin camını kırarak içeriye yanıcı madde döktü ve ateşe verdi. Şüpheli olay yerinden kaçarken, çevredeki vatandaşlar durumu önce işletme sahibine, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

rize-ates-12.jpg

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, dükkânda bulunan tüm eşyalar yanarak küle döndü.

Olayın ardından yakalanan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

rize-ates-13.jpg

“Dükkândan duman çıkıyor dediklerinde inanamadım”

Yaşadıklarını anlatan bakkal sahibi Aydın Kızılay, kendisini telefonla arayıp dükkândan duman çıktığını söylediklerinde büyük şaşkınlık yaşadığını belirtti. Kızılay, “Isıtıcım yok, dolaplarım çalışmıyordu. Dükkândan neden duman çıksın diye düşündüm. Daha sonra arayıp dükkânın alev aldığını söylediler” dedi.

rize-ates-14.jpg

Yaklaşık 30 yıldır aynı dükkânda esnaflık yaptığını ifade eden Kızılay, şahsın geçmişte de kendisine borçlandığını, borcun annesi tarafından ödendiğini söyledi. Olay sonrası 3–4 milyon lira civarında zararının olduğunu belirten Kızılay, geçimini bu dükkândan sağladığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.