GÜNEYSU YOLU ÜZERİNDE ÇÖKEN YOLLA ALAKALI RİZE AKARSU KÖYÜ ESKİ MUHTARI BAYRAM DİNÇ 2 GÜN ÖNCE SOSYAL MEDYADAN UYARMIŞTI VE KORKULAN OLDU. ESKİ MUHTAR BU YOL İÇİN SORUŞTURMA AÇILSIN DEDİ. HABERİN AYRINTISI CAYTVHABER.COM’DA

Sıcak havaların ardından etkili olan sağanak yağmur Karadeniz Bölgesi’nde sel ve heyelanlara sebep oldu. Rize’de manzara yine aynı.Dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı, araziler göçtü.

RİZE'Yİ SEL VE HEYELAN VURDU

Sıcak havaların ardından etkili olan sağanak yağmur Karadeniz Bölgesi’nde sel ve heyelanlara sebep oldu. Rize’de manzara yine aynı.Dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı, araziler göçtü.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Rize için yapılan turuncu uyarının ardından Ardeşen ilçesinde Yukarı Durak, Aşağı Durak, Armağan, Sesli Kaya, Yeşiltepe, Işıklı, Doğanay ve Akdere köylerinde yollar ulaşıma kapandı.2 araç da sel sularına kapıldı.

İlçeye bağlı Bayırcık köyünde de toprak kayması meydana geldi. Toprağın kayarak kamyoneti sürükleme anı dükkanın güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Kamyonetin içerisinde bulunan vatandaş saniyelerle kurtuldu.

Tunca Beldesi'nde 4 kişilik ailenin yaşadığı bir ev tedbir amaçlı boşaltıldı, ev sakinleri tahliye edildi.

Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, gece boyunca ekiplerle birlikte sahadaydı.

Ardeşen-Çamlıhemşin Karayolu'nun 11. kilometresi şiddetli yağışlarla beraber meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. Yol, 1 saatlik çalışmanın ardından tekrar açıldı.

Rize merkeze bağlı Salarha Beldesi’nde ise derenin taşması sonucunda karayolu göle döndü. Yoldan akan su nedeniyle yol trafiğe kapandı. Bir anda gelen suyun ortasında kalan bir araç ise hareket edemeyince imdadına karayolları ekipleri yetişti.

Şiddetli yağışlar sonrasında Rize-Güneysu karayolunda yine çökme meydana geldi.
Daha önce de çökme yaşanan yoldan olay anında aracın geçmemesi büyük bir faciayı önlemiş oldu. Rize-Güneysu istikametindeki yol trafiğe kapatılırken Güneysu istikametinden Rize istikametine gelen yol ise tek yönden çift yöne çevrildi.

ESKİ MUHTAR ÇÖKEN YOL İÇİN YETKİLİLERİ UYARMIŞ

Çay TV habere konuşan Akarsu köyü eski muhtarı Bayram Dinç, olay yaşanmadan iki önce aynı güzergah için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yetkililere seslenmişti.

 “BU YOL İÇİN SORUŞTURMA AÇILSIN”

Yolun hemen yanında Karayolları şefliğinin olduğunu belirten Dinç, konuyla ilgili soruşturma açılmasını istedi.

 “YAPIM AŞAMALARI YANLIŞ OLDU”

Dinç, yol yapılırken birçok noktada yanlışların olduğunu söyledi.

bayram-dinc.jpg

ÇÖKEN YOLDA ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Çöken Rize-Güneysu karayolunda çalışmalar başladı.

Öte yandan dün akşam etkisini gösteren yağmurlar nedeniyle kapanan 55 köy yolu da ulaşıma açıldı.

2 EV TEDBİR AMACIYLA BOŞALTILDI
Sağanak yağışın vurduğu Salarha Beldesi’ne 2 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Bölgede heyelanın meydana gelmesiyle birlikte tarım arazisi de hasar gördü.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.