Güneş'e Ayak Olur Musunuz ?

Güneş'e Ayak Olur Musunuz ?

Rize’nin Çayeli ilçesinde yakaladığı bir enfeksiyon sonucu bir bacağı kesilen Güneş isimli köpek hayvanseverlerden yardım bekliyor. Çevredeki esnaflar tarafından beslenen sevimli köpeğin tekrar koşabilmesi için protez bacağa ihtiyacı var.

Çayeli ilçesinde kaptığı enfeksiyon sonucu bir bacağı kesilen güneş isimli köpek hayat mücadelesi veriyor. Yaşamına tek bacağı eksik devam eden Güneş isimli köpeğin, çevredeki diğer hayvanlar gibi koşması ve eski sağlığına kavuşması için protez bacağa ihtiyacı var. İlçede çevre esnafın maskotu haline gelen sevimli köpeğin halini görenler üzüntülerini saklayamıyor. Vatandaşlar ise yardımseverlere Güneş’in protez bacağa kavuşması için çağrıda bulunuyorlar.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

İlçe de esnaflık yapan Ece Su içmez sokak hayvanlarının beslenmelerine yardımcı olduklarını ama yetemediklerini dile getirerek, “Sokak hayvanları zaman zaman aç ve susuz kalıyorlar ve bundan dolayı insanlara saldırabiliyorlar. Biz elimizden geldiği kadar beslenmesinde yardımcı olsak da yetemediğimiz zaman oluyor. Bir bacağını kaybeden köpeğimiz var. Bu köpeğimizin protez bacağa ihtiyacı var. Yetkililerden bu köpeğimizin protez bacağına kavuşması için yardım bekliyoruz” dedi.  

VATANDAŞLAR BARINAK İSTİYOR

Hayvansever Ahmet Byaraktar  da, “İlçe merkezinde çay sezonunda araç trafiğinin çok olduğunu ve sokak hayvanları için tehlike saçıyor. Bakım evi altında bir yer yapılın beslenme ücretlerinin ise esnaftan yem ihtiyacının giderilmesini istiyoruz. Sokakta şiddete uğrayan köpekler vatandaşlara ve çocuklara saldırabiliyor. Bu köpeklerinde sokakta başı boş gezmesinden çocuklar korkuyor. Biz esnaflar olarak bakım evinde ihtiyaçlarının giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz” diye konuştu.

Bir başka hayvansever Hakan Keskin İse, “Yetkililer tarafından barınak yapılmasını talep ediyoruz. Çocuklarda köpeklerden korkuyor. Bir bacağını olmayan köpeğimiz için protez bacak istiyoruz. Sokak hayvanlarına bir barınak yapılsın köpeklerde kendi hayatlarını kurtarsın” dedi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.