Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize'de Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize'de Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ülkemizin her ilinde, kadın, erkek demeden her çocuğun kaliteli eğitim alma imkanına sahip olmasını gerçekleştirmek yöneticilerin birinci görevidir" dedi.

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ülkemizin her ilinde, kadın, erkek demeden her çocuğun kaliteli eğitim alma imkanına sahip olmasını gerçekleştirmek yöneticilerin birinci görevidir" dedi.

Yazıcı, Fındıklı ilçesinde Hasan Kartal Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Fındıklı Belediyesi ile iş adamı Hasan Kartal'ın ortak girişimi olması nedeniyle yurdun önemli özellikler taşıdığını belirtti.

Yurt sayesinde Türkiye'nin değişik illerinden gelen öğrencilerin barınma ihtiyacının giderildiğini ifade eden Bakan Yazıcı, sosyal açıdan bakıldığında Türkiye'nin farklı bölgelerinden okumak için gelen öğrencilerin aynı yerde hava solumasını son derece önemsediğini dile getirdi.

Eğitimin bir milletin geleceği için vazgeçilmez yatırım alanlarından olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Kalkınmayı, gelişmeyi, değişimi, dönüşümü ancak nitelikli insanlarla gerçekleştirebilirsiniz. O nedenle ülkemizin her ilinde kadın, erkek demeden her çocuğun kaliteli eğitim alma imkanına sahip olmasını gerçekleştirmek yöneticilerin birinci görevidir" diye konuştu.

Bu anlayışla hareket eden hükümetin, yönetim sorumluluğunu üstlendiği günden bugüne kadar bir taraftan 81 ilde üniversite açtığını, bir taraftan Türkiye'nin her tarafında eğitim altyapı sorunlarını giderme bağlamında tesis sayılarını artırdığını kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:

"Ekonomik zorluklar içinde bulunan insanların yaşadıkları sorunları çözdük, modern yurtlar oluşturduk. Özellikle yüksek öğretimde okuyan öğrencilerimizin günlük yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla burs imkanlarını artırdık. Millete ayırdığımız bütçeye, milletin sahipliğini yaptığı hazineye baktığımız zaman, planlama yapılırken milletin kaynağını en fazla ayırdığımız alanların başında eğitim geliyor."

Yazıcı, Ankara'da Türk Hava Kurumu Üniversitesinin eğitime açılış törenine katıldığını belirterek, "45 ülkeden öğrenci Türk Hava Kurumu Üniversitesinde eğitimini sürdürüyor. Bu, 45 ülke ile diplomatik ilişki kurma anlamına geliyor. Türkiye 2023 vizyonunu ortaya koyarken mutlaka oraya varmamızı sağlayacak eksikliklerimizi hep birlikte gidermeliyiz. Bizim toplumsal yapımız güçlü. İnsanımız hayırsever ve kazandığını bir taraftan vergilendirirken bir taraftan da eğitim alanında yatırıma dönüştürmek suretiyle toplumsal sorumluluğunun gereğini icra ediyor" dedi.

-Kabağın parasını kabul ettiremedi-

Açılışın ardından Fındıklı halk pazarını gezen Bakan Yazıcı, vatandaşlarla sohbet etti.

Pazarda satıcılık yapan 60 yaşındaki Emine Şimşek ile sohbet eden Yazıcı, kabak satın alarak parasını vermek istedi. Parayı kabul etmeyen Şimşek, "Sen benim ağabeyimsin, ben de senin kardeşinim. Bu benim sana hediyem, kesinlikle para kabul edemem" dedi. Yazıcı'nın ısrarına rağmen Emine Şimşek parayı geri çevirdi.

Bunun üzerine AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, tezgahtaki bütün ürünleri satın aldı.

Bakan Yazıcı daha sonra Fındıklı Halk Eğitim Merkezi'nin karma sergisinin açılışına katıldı. Burada halk oyunları ekipleriyle horon oynayan Yazıcı, serginin alışını yaparak kursiyerlerin ürünlerini inceledi.

-İl Koordinasyon Toplantısı-

Bakan Yazıcı, Rize Valiliği toplantı salonunda İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Yazıcı, iki ayda bir periyodik olarak koordinasyon toplantılarını sürdürdüklerini belirterek, "Bugün dokuzuncusunu yapıyoruz. Toplantımızın konusu Rize'de içme suyu. Türkiye'nin en fazla yağış alan ili Rize. Su sorunu da had safhada olan bir ilimiz. Bu sorunu köklü çözüme kavuşturmak amacıyla Başbakanımızın da bilgi ve talimatları çerçevesinde topyekün bir çalışma sürdürüyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da Rize'ye geldiğini anlatan Yazıcı, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü çalışmalarını yürütüyor. Bu kapsamda geçen yıl maruz kaldığımız afet dolayısıyla üzeri kapatılan, şehir içinden geçmekte olan su kanalları açılacak. İki tanesinin açılma çalışmaları devam ediyor. Bunlar da hangi aşamada, görme imkanımız olacak. Bunları müzakere edeceğiz. Gündemimiz sadece Rize'nin sorunu, çalışmayı bu çerçevede bitireceğiz" diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.