ENDONEZYA CUMHURİYETİ RİZE'DE CUMHURİYET KUTLAMALARI NEDENİYLE GÖSTERİ DÜZENLEDİ

ENDONEZYA CUMHURİYETİ RİZE'DE CUMHURİYET KUTLAMALARI NEDENİYLE GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Rize’de Cumhuriyet Bayaramı’nın 98’inci yıl dönümü kutlamak üzere Rize’ye gelen Endonezya Cumhuriyeti Büyükelçi’si Dr. Lalu Muhamad Iqbal, ortak bildiri yayınlayan 10 Büyükelçi konusunda,” Diplomasinin dayanak noktası Viyana sözleşmesidir” dedi

Rize’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilde gösteriler düzenleyen Endonezya Cumhuriyeti kendilerine özel yemekler ve danslar ile Cumhuriyet kutlamalarında yer aldı.

Rize merkez 15 Temmuz Demokraasi ve Şehitler meydanında gösterilerini Rize halkına sunan Endonezyalı dansçılar renkli anlara sahne oldu.

endonezya-rize-1.jpg

Son günlerde Osman Kavala davası ile ilgili Türkiye Cumhuriyetine karşı bildiri yayınlara 10 Büyükelçi konusunda açıklamalarda bulunan Endonezya Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal diplomasinin dayanağı Viyana anlaşmasıdır diyerek, “ diplomasinin dayanak noktası Viyana Sözleşmesidir. Özellikle de 41’inci maddesi bu konuda çok açıktır.

endonezya-rize-12.jpg

Diplomatların ülkelerin içişlerine karışmaması gerektiğini söylemektedir. Tarafların uyması gereken Viyana Sözleşmesinin 41’inci maddesidir. Bütün tarafların buna uyması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

endonezya-rize-13.jpg

Eendonezya-rize-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.