Emen, '66 Köy Okulu Açılıyor'

Emen, '66 Köy Okulu Açılıyor'

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, zor bir süreçten geçtiklerini, bu süreçte eğitimi yönetmenin zorluğunu bildiğini ifade ederek, bu zorluğun altından kalkacaklarını ifade etti.

Yaşar Koçak'ın yerine bir süre önce Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Engin Emen, Rize Öğretmen Evi'nde düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.


Zor bir süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine geldiğini ifade eden Emen, “Koronavirüs döneminde okullar yavaş yavaş açılmaya başladı. Önce okul öncesi eğitim hafta da bir gün, ardından iki gün olarak açıldı. Bakanlığımız okulların tümünü açmak istiyor ancak bu süreç yönetilmesi çok zor bir süreç. Dünyada bu süreci en iyi yöneten ülkeyiz” diye konuştu.


"Köy Okulları Açılıyor"
Okul öncesi ve 1. sınıfların ardından 2, 3, 4,8 ve 12. sınıf öğrencilerinin de 12 Ekim Pazartesi gününden itibaren yüz yüze eğitime haftada 2 gün olmak üzere başlayacağını aktaran Emen, Rize'de bulunan 66 köy okulunun tamamının da 4433 öğrenci ile haftanın beş günü olmak üzere yüz yüze eğitime geçeceğini ifade etti. Bunun nedeninin köy şartlarında her evde internet olmaması olduğunu söyleyen Emen, "Gerekirse sınıflarımız seyreltilecek. Hiç bir şekilde pandemiden taviz verilmeyecek" dedi.


"32 Bin Maske Dağıttık"
Pansiyonların bu hafta sonu, özel eğitim okullarının ise Pazartesi gününden itibaren eğitime açılacağını söyleyen Emen, "Yüz yüze eğitim için tüm tedbirleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak aldık. Yapılması gereken herşeyi yapıyoruz. Hiçbir ihtiyacımız yok. Dezenfektan ve maske ihtiyacımız yok. Şu ana kadar Rize'deki okullara 32 bin maske dağıttık. Bu zor süreci yürütmek için bütün paydaşlara görev düşüyor” ifadelerini kullandı.


"Dilekçe İle Bildirmek Zorundalar"
Çocuklarını okullara göndermek istemeyen ailelerin dilekçe ile bunu bildirmesi gerektiğini aktaran Emen, "Biz o öğrencileri devamsız saymayacağız. Okula gelmeyen öğrenciler uzaktan eğitimlerine EBA veya diğer platformlardan devam edecekler. Derslerimiz 30 dakika, teneffüsler 10 dakika olacak" dedi.


Tabletler Nasıl Dağıtılacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 500 bin tablet müjdesi ile alakalı da açıklamalarda bulunan Emen, "Rize'de tablet ihtiyacı olan veya internet erişimi olmayan öğrencilerin tespitini yaptık. Bakanlığımıza bildirdik. Ancak Bakanlığımız bu sayıları açıklayacak. Dağıtımının planlamasını Bakanlığımız yapacak. Bakanlığımız merkezden bunu sevk ve idare edecek. Bakanlığımız ihalesini yapacak. İllere gönderecek. İl Milli Eğitim Müdürlükleri olarak da bizler dağıtımını yapacak. Tabletin standartları ile ilgili önümüzdeki hafta Bakanlığımızdan bize açıklayıcı bir yazı gelecek. Biz debu standartlar üzerinden çocuklarımıza peyderper dağıtımını yapacağız. Tabletlerin internet girişi olacak" diye konuştu.

a.jpg


 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum