Doç. Dr. Gül Mükerrem Öztürk Oxford Üniversitesi'nde Araştırma Yapmaya Hak Kazandı

Doç. Dr. Gül Mükerrem Öztürk Oxford Üniversitesi'nde Araştırma Yapmaya Hak Kazandı

2024 YILI TÜBİTAK-BİDEB 2219 YURT DIŞI DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURS PROGRAMI KAPSAMINDA, DÜNYANIN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİ OLAN OXFORD ÜNİVERSİTESİ’NDE ARAŞTIRMA YAPMAYA HAK KAZANDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Mükerrem Öztürk, önemli bir başarıya imza attı.

2024 yılı TÜBİTAK-BİDEB 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında, dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi’nde araştırma yapmaya hak kazandı.

Doç. Dr. Öztürk, Gürcü dili ve edebiyatı alanında sürdürdüğü çalışmalarıyla tanınmakta olup, bu burs ile alanında daha derinlemesine araştırmalar yapma ve uluslararası bilim camiasına katkı sağlama fırsatı elde edecek. Oxford Üniversitesi’nde gerçekleştireceği araştırmanın, hem akademik çevrede hem de Gürcü dili ve edebiyatı çalışmalarında önemli bir yer tutması bekleniyor.

Bu başarı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin uluslararası akademik platformlarda tanınırlığını artırırken, Doç. Dr. Gül Mükerrem Öztürk’ün çalışmaları sayesinde Gürcü dili ve edebiyatı alanındaki akademik birikim daha da genişleyecek.

Doç. Dr. Öztürk, Oxford Üniversitesi’nde yapacağı araştırmaların ülkemizin bilimsel gelişimine katkıda bulunacağına inandığını ifade etti. TÜBİTAK-BİDEB burs programı ile desteklenen bu proje, genç araştırmacıların yurt dışında deneyim kazanmasını ve Türkiye’ye döndüklerinde bu deneyimleri akademik camiaya aktarmalarını teşvik ediyor

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.