DENİZ; 2021 YILI ÇAY SEZONUNUN SORUNSUZ GEÇMESİ İÇİN BUGÜNDEN ÇALIŞMALARA BAŞLAYALIM

DENİZ; 2021 YILI ÇAY SEZONUNUN SORUNSUZ GEÇMESİ İÇİN BUGÜNDEN ÇALIŞMALARA BAŞLAYALIM

Kurum ve STK ziyaretlerinde gündeme getirdiğimiz konuyu kamuoyu ile paylaşıyor ve çağrıda bulunuyoruz:

SALTUK DENİZ CHP RİZE İL BAŞKANI ; Her sene çay sezonu açılırken, mart-nisan ve mayıs aylarında "ne olacak bu çayın hali" diye konuşmalar tartışmalar yaşanırdı. Mayıs ayında fiyatlar açıklanırdı. Kota-kontenjan tartışmaları, özel sektörün düşük fiyattan alım yapması konularında yoğun tartışmalar olurdu. 2. sürgün de bu tartışmalar azalır, 3.sürgünde ise tamamen ortadan kalkardı. Ertesi yıl gene aynı durum aynı şekilde ve aynı gündem konuları ile konuşulurdu. Sorunlar ise hep aynı kalırdı ve hala kalmaya devam ediyor, hiç değişmeden (!)


Bu nedenle diyoruz ki; bu kısır döngüyü kıralım. Bu yıl ocak ayı içerisinde çay ile ilgili istisnasız tüm taraflar bir araya gelsin. Çay kanunu, kota-kontenjan, özel sektörün düşük fiyattan çay alması, budama, Çaykur’da çalışan işçilerin durumu, çay alım yerlerinin durumu, pandemi dönemi... Özetle;  "ÇAY SEKTÖRÜ" ile ilgili tüm konular önceden tartışılsın, konuşulsun. Sonunda bir ortak mutabakat oluşsun. Bu aynı zamanda -çay ile ilgili- iktidara kim gelirse gelsin, uygulanacak politikayı da oluştursun. Bu bir gelenek olsun. 


Çay ve Çaykur, iktidarların ve politikacıların siyasi çıkar alanı olmasın!
Bu çağrıyı yapmak; son ziyaretlerimizde konuyu paylaştığımız ve olumlu görüş sunan  Çaykur ve Ziraat Odasına düşmektedir.


Her iki kurumdan; çayın sorunlarını önceden konuşmayı, ortak mutabakatın sağlanmasını, bunun için istisnasız tüm taraflara çağrı yapmalarını ve 2021 yılı çay sezonunun sorunsuz geçmesi için bir an önce bugünden bu konunun gündem dahilinde konuşulmasını bekliyoruz.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.