Çiçek’in organları 4 kişide hayat bulacak

Çiçek’in organları 4 kişide hayat bulacak

Rize’de geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ahmet çiçek‘in organları ailesi tarafından bağışlandı

Geçirdiği beyin kanaması rahatsızlığı sonucu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ahmet Çiçek (51) isimli hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine aileninde rızası ile Çiçek'in organları organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere bağışlandı.
2 böbrek, karaciğer ve pankreası alınan Çiçek’in sağ böbreği ve karaciğeri Erzurum Eğitim ve Araştırma Hastanesine, sol böbreği Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne, pankreası ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi'ne gönderildi.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Doç. Dr. Hasan Türüt, "Beyin ölümü gerçekleştikten sonra hasta yakınlarının onayı alınarak, Ulusal Organ Nakli Koordinatörlüğü Birimi ile yapılan görüşme neticesinde organlar nakil yapılmak üzere zaman kaybetmeden Erzurum, Trabzon ve Ankara illerinde nakil bekleyen hastalara gönderdik. Organ bağışını yapan aile yakınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Diğer vatandaşlarımızı da organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.