CHP İL BAŞKANI SALTUK DENİZ : MECLİS AÇILIYOR GELİN HEP BİRLİKTE ÇAY KANUNU ÇIKARALIM

CHP İL BAŞKANI SALTUK DENİZ : MECLİS AÇILIYOR GELİN HEP BİRLİKTE ÇAY KANUNU ÇIKARALIM

Chp Rize İl Başkanı Saltuk Deniz Yaptığı açıklamada ; Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz , meclis açılıyor ve gelin hep birlikte Çay Kanunu çıkaralım.

1 Ekim 2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisiniz yeni yasama dönemine başlıyor. Şimdi kanunları çıkarma zamanı.
 Şimdi hep birlikte Çay Kanunu çıkarma günü. Şimdi hep birlikte Çay üreticisinin sömürülmesine dur deme zamanı. Şimdi "Taban Fiyatın" yasalaştırıp açıklanan fiyatın altında çay alımı yapılmasının önüne geçme zamanı.


Yaşadığımız günler gösterdi ki, Çay üreticisini koruyacak Çay Kanunu çıkarmadığımız sürece Çay üreticisinin mağduriyeti devam edecek!
Daha önce meclise Çay kanununda değişiklik yapılmasını, Yaş Çayda taban fiyat uygulamasına geçilerek Çay üreticisinin mağduriyetine son verilmesini öngören kanun teklifini vermiştik.  Bu kanun teklifimiz mecliste bulunan AKP ve Cumhur İttifakına bağlı partiler tarafından red edilmişti.


O zaman demiştik ki, siz belki bu kanun değişiklik önergesini CHP olarak biz verdiğimiz için red ediyorsunuz gelin siz verin biz destekleyelim. Kabul edilmemişti! 
Ağustos ayında bu sefer 5 Milletvekilimizin ve İl Başkanlığımızın hazırlamış olduğu Çay Kanununu teklifini meclise sunduk.


Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'da yapmış olduğu açıklamada Çay Kanunun bir an önce çıkarılmasının gerektiğini ifade etmişti. Çay Kanunu teklifimizin meclise sunulduğunu ama bizim için önemli olan Çay Üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesi olduğunu, şayet bizim teklifimizi desteklemiyorsanız gelin siz Çay Kanununu (tabi ki üreticiyi koruyan) meclise getirin biz destekleyelim ve Çay Kanunu çıkaralım, diyerek Çay üreticilerinin mağduriyetini ve Çay Kanununun önemini anlatmıştı. 


Bizde bir kez daha tekrarlıyoruz. Şimdi meclis açılıyor. Hiç bekletmeyelim. Ya bizim verdiğimiz Çay Kanununu destekleyin ya ortaklaşa bir metin hazırlayalım ya da siz hazırlayın bir kanun teklifi ve getirin meclise biz de destekleyelim. Tabi ki Üreticiyi koruyan bir Çay Kanunu Teklifi olacak!  


Biz her türlü koşula razıyız yeter ki Çay üreticisini koruyacak Çay Kanununu bir an önce meclisten çıkaralım ve Çay üreticisinin mağduriyeti giderilsin , vatandaş çayını ucuza satma zulmünden , kota kontenjan işkencesinden kurtulsun.
Evet meclis açılıyor. Şimdi Çay Kanununu çıkarma zamanı. Gelin hep birlikte Çay Kanununu çıkaralım. Çay üreticisinin mağduriyetini giderelim.
Değerli Çay Üreticilerimiz, sözümüz söz.  CHP olarak, Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde öncelikli işimiz "Çay Kanunu" çıkarmak olacak dedi..

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.