Çayeli - Fındıklı - Pazar Ziraat Oda Başkanları Çay'a 25 Tl Fiyat İstedi

ÇAYELİ - FINDIKLI - PAZAR ZİRAAT ODA BAŞKANLARI ÇAY SEZONU VE FİYATI ÇAYTV EKRANLARINDA KONUŞTU. ÇAYKUR'A SAHİP ÇIKILMALI , ARAŞTIRMALARA GÖRE ÇAY TÜKETİMİNİN ARTACAĞI ÖNGÖRÜLDÜĞÜ İÇİN ÇALIŞMALAR O YÖNDE OLMALI DENİLDİ

2024 YAŞ ÇAY SEZONU VE FİYAT BEKLENTİSİ
“ÇAY FİYATI EN AZ 25 TL OLMALI”


Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaş çay sezonu devam ediyor. Bahçesine giren üretici ürününü hasat ediyor ancak bir yandan da kulağı açıklanacak fiyatta.  Fındıklı Ziraat Odası başkanı Mehmet Ali Özsoy, Çayeli ziraat odası başkanı Ali Küçükislamoğlu ve Pazar ziraat odası başkanı Nurettin İnce Çay TV ekranlarında Togay Muratoğlu’nun sunduğu gündem programında fiyat ile ilgili beklentilerini dile getirdiler. Üç başkanda fiyatın 25 TL olmasını istedi.


ÖZSOY: “HERKES ÇAY MAKASINI ALSIN ÇAY FABRİKALARININ ÖNÜNDE TOPLANSIN”
Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, beklentinin altında bir fiyat açıklanması halinde üreticilere çağrıda bulundu.


İNCE: “ÇAYKUR’U ÖNCELİK HALİNE GETİRMEMİZ LAZIM”
Üreticilere bir çağrı da Pazar ziraat odası başkanı Nurettin İnce’den geldi. Çaykur’a sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.


KÜÇÜKİSMAİLOĞLU: “SEKTÖRE EL ATILMASI LAZIM”
Birleşmiş milletler raporlarını açıklayan Çayeli ziraat odası başkanı Ali Küçükislamoğlu da “rapora göre önümüzdeki yıllarda kuru çay tüketim tonajının en az 400.000 tonlara çıkacağını” söyledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.