ÇAYELİ BELEDİYE BAŞKANI AĞABEYİNİ İMAR MÜDÜRÜ YAPTI

MHP’li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi AK Partili Meclis üyeleri ‘Vasfı yok, belediye işlerine karışamaz’ demesi üzerine Ağabeyini İmar Müdürü olarak belediyede işe aldı.

BAŞKAN İSMAİL HAKKI ÇİFTÇİ RÖPORTAJ

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi’nin Çayeli Belediyesi’ne dışarıdan yardım etmesi Eylül ayı belediye meclisi toplantısının konusu olmuştu. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, toplantıda ağabeyinin kendine ücretsiz yardım ettiğini dile getirse de meclis üyelerini bir türlü ikna edemedi. Meclis üyelerinin ‘Belediyede çalışmıyor, belediyenin işlerine karışmasını halka anlatamıyoruz’ ifadeleri üzerine Başkan Çiftçi’nin ‘O zaman ağabeyimi imar müdürü atayayım’ şeklinde sözleri ironi zannedilse de öyle olmadı. Başkan Çiftçi daha önce Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden emekli olduğunu söylediği ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi’yi Çayeli Belediyesi İmar Müdürü olarak işe aldı.

Ağabeyi üzerinden meclis üyelerinin kendisini sürekli sıkıştırdığını dile getiren Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi “Ağabeyim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhurbaşkanımızın imar müdürüydü. Ümraniye Belediyesi’nde, Alemdağ Belediyesi’nde imar müdürlüğü yaptı, Üsküdar Belediyesi’nin imar servisinde çalıştı. En son da Cumhurbaşkanımızın imar müdürlüğünü yaptı ve emekli oldu. Oda bölgede Annemiz burada olduğu için oda geliyordu. Geldiğinde de gündüzleri buraya geliyor bana yardımcı oluyordu. Belediye meclisinde AK Partili meclis üyeleri sürekli ‘Abiniz hangi vasıfla size yardımcı oluyor, hangi hakla belediyenin evraklarına dokunuyor’ gibi bir sürü bahaneleri ortaya koyarak bizi adeta sıkıştırmaya çalışıyordular” dedi.
 
İmar Müdürü olarak atanmasını AK Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin talep ettiğinin altını çizen Çiftçi “Geldiğimizde şunu gördük; Çayeli Belediyesi’nin ciddi anlamda birikime ihtiyacı vardı. Daha önce yapılan işlemlerin çoğu ya eksik ya yanlıştı. Bunları düzeltecek, yoluna koyacak, belediyeye kurumsal bir kimlik kazandıracak tecrübeli insanlara ihtiyaç vardı. Bu teknik konuda eksikliğimi gördüm. AK Partili belediye meclis üyelerinin de bu konuda ‘Ağabeyin belediyeye yetkisi olmadan gelip dosyalara, şuna buna dokunacağına gelsin burada çalışsın. Burada resmi olarak çalışsın’ talepleri olunca bizde işin açıkçası böyle bir tecrübesi olan kurumsal kimliği birinci derece memur olan kendi yakınımızı bir yakın olarak değil teknik konuda uzman biri olarak Çayeli Belediyesi’nin imar servisinde müdür olarak görevlendirdik” ifadelerini kullandı.
 
Ağabeyinin işin ehli olduğu için Belediyede işe başlatıldığını dile getiren Çiftçi ‘Çayeli’nde herkes akrabadır’ ifadelerini de kullanarak “Bunun doğru bir karar olduğu kanaatindeyim çünkü kendisi Türkiye’de imar konularında sayılı birkaç kişiden bir tanesi. Kanunların bize gösterdiği şekilde imar serisinde hizmet verecek. İmar servisinin gerçekten imardan anlayan çok tecrübeli bir yöneticiye ihtiyacı vardı. Bu kişinin benim ağabeyim olması çok da önemli değil. Neticede bunun vasfına bakacağız. Sizin çocuğunuzu ameliyat edecek kişinin profesör ağabeyiniz olması yanlış bir şey değildi. Siz ‘Hayır o benim ağabeyimdir o ameliyat etmesin benim çocuğumu, götürelim bu yabancı pratisyen ameliyat etsin’ demezsiniz herhalde. Biz Çayeli’nde hepimiz kardeşiz zaten. Bu ilçe de hepimiz birbirimizin akrabasıyız” şeklinde konuştu.


Eylül Ayı Çayeli Belediyesi Meclis Toplantısı’nda ne olmuştu?
*Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi “Bize hiçbir ücret talep etmeden kendi bilgi, birikim ve tecrübesini bize aktarmak için çok az zaman periyotlarında sizi incitmesi neden sizi incitiyor. Para vermeye mi alıştın” diye sordu.


*Belediye meclis üyesi ise başkana “Bizi incitmiyor halk tarafından bu konu bize söyleniyor” cevabını verdi.

*Başkan Çiftçi buna karşılık olarak “Bana bu şekilde bir şikayet gelmiyor” ifadelerini kullanınca Belediye meclis üyesi de “Size söylemiyorlar. İşte işin kötü tarafı da orası” şeklinde cevap veriyor.
 
*Bunun üzerine Başkan Çiftçi “Tamam o zaman ben önümüzdeki süreçte Halil İbrahim Bey’e uygun bir pozisyon bulayım, uygun da bir maaş vererek burada onu istihdam edelim. Kendisi devlet memurluğuna geri dönebilecek biri. Ben size sormadan açıktan imar müdürü olarak atayabileceğim bir prosedürü olan birisi. Yani sizin hiç birinize sormadan onu imar müdürü atayabileceğim birisi” ifadelerini kullandı.
 
*Bunun üzerine ise belediye meclis üyesi ‘Sıkıntı yok’ dedi.
 
*Başkan Çiftçi “Yok mu sıkıntı. O zaman ben kamuoyundan özür diliyorum. Hiçbir bedel talep etmeden çok iyi bilmediğim konularda kendi aile bireylerinden birisi olan ağabeyimden yardım istediğim için, bunun için hiçbir ücret kendisine ödemediğim için. Belki onunla da helalleşeceğiz. Bundan dolayı özür diliyorum. Bundan sonra kendisine uygun bir pozisyon, sizde bu konuda hem fikirsiniz. Ondan sonra ağabeyini imar müdür yaptı demeyeceksiniz değil mi? Kamuoyu böyle derse ne diyeceğiz?” dedi.

*Meclis üyesi bu kez “Ama başkanım adam geldi diyor ki bize ‘Gidiyorum belediyeye gönderiyor ağabeyine’ diyor” dedi.


*Başkan ise “Çözeriz sıkıntı yok. Bende diyordum bu ağabeyim ne kazar bedava çalışacak. İyi oldu bi kapı açmış oldunuz” ifadelerini kullandı.

FLASH53

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum