Çay üzericisi dertli , çay fiyatı bekleyenler , Organik çay'daki sorunlara çözüm istiyorlar

ORGANİK ÇAY TARIMI YAPAN MÜSTAHSİLLERDE ÇAY'DA YOSUNLAŞMAYA BİR ÇÖZÜM İSTİYOR

Doğu Karadeniz Bölgesinde milyonlarca üreticinin en önemli geçim kaynaklarının başında yer alan 2024 yılı yaş çay sezonu bu yıl soru işaretleri ile başladı. Çünkü yaş çay üreticileri, çay parası konusunda bir belirsizlikle karşı karşıya kaldı. Geçen yıl destekleme ile birlikte 11 lira 30 kuruş olan yaş çay fiyatı bu yıl halen daha açıklanmadı. Ve bu belirsizlik, çay üreticileri arasında ciddi endişelere neden oluyor.
Bu yıl enflasyona göre fiyat açıklanması bekleyen üretici, geçen yılki fiyatların altında bir ödeme yapılmasından endişe ediyor. Çay üreticileri, sektördeki belirsizliklerin çözülmesi için yetkililerden adım atmalarını bekliyor. Ayrıca bu durumun tarımsal faaliyetleri ve aile bütçelerini olumsuz yönde etkileyeceğinden endişe ediyorlar.
Yetkililerin yaş çay parası konusunda gecikmeli açıklama yapmaları, çay sektöründeki güveni sarsabilir ve üreticilerin geleceğe dair kaygılarını artırabilir. En kısa sürede çay fiyatının açıklanması sektördeki istikrarı sağlamak için önemli bir adım olacak.
Çay müstahsili, fiyat belirleme sürecinde daha fazla şeffaflık ve katılım talep ediyor. Gelecekleri için adil bir yaş çay parası bekleyen üreticiler, yetkililerin bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmelerini ve sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli adımları atmalarını bekliyor.


 “ORGANİK ÇAY KADERİNE TERK EDİLDİ”
Öte yandan organik yaş çay üreticileri de birçok sıkıntılı ile baş etmeye çalışıyor. Burası Rize Hemşin Organik Çay vadisi… Organik çayın tamamen kaderine ter edildiğini ileri süren Çay müstahsili bahçelerde çıkan yosunlarla baş etmeye çalışıyor. Organik çay üreticilerinden İbrahim Sancak, tepkisini dile getirdi.

hemsin-cay.jpg
 “ÇAY’DA VERİM %80 DÜŞTÜ”
Yetkililere çağrıda bulunan üretici çayda verimin yüzde 80 düştüğünü söyledi.
Şimdi üretici bir yandan bahçelerinde ki bu sorunlarla uğraşıyor diğer yandan çayını hasat ediyor… Ancak fiyatın açıklanmaması üreticiyi ciddi anlamda endişelendiriyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.