Çay Takip Sisteminin Güncellenmesi ve Ricania Simulans İçin Çalıştay Kararı

Çay Takip Sisteminin Güncellenmesi ve Ricania Simulans İçin Çalıştay Kararı

Doğu Karadeniz’de konduğu çayın, fındığın, kivinin, meyve ve sebzenin özsuyunu emerek kuruttuğundan katil-vampir kelebek olarak adlandırılan Ricania simulans için çalıştay yapılması kararlaştırıldı.

 Ulusal Çay Konseyi Yönetim kurulu toplantısında Çay Takip Sisteminin güncellenmesi ve katil kelebek Ricania simulans ile mcadelede Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortaklaşa çalıştay yapılmasına karar verildi.

 
Ulusal Çay Konseyi Yönetim kurulu toplantısı Ulusal Çay Konseyi Başkan Vekili Mehmet Erdoğan başkanlığında, yönetim kurulu üyeleri Resul Okumuş, Nevzat Paliç, Erdal Saral, Dilaver Demir ve Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Şafak Bulut, Ulusal Çay Konseyi Genel Sekreteri Oğuzhan Civelekoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Çay Takip Sisteminin güncellenmesi şart:
 
Ulusal Çay Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Sektörün önemli sorunlarından biri haline gelen boya katkılı çaylar insan sağlığını hiçe saymakta ilerde oluşabilecek ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi, haksız rekabet oluşumuna da neden olmaktadır. Piyasadaki çayların takibinin daha sağlıklı yapılması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda alternatif takip sistemlerinin değerlendirilmesine, bunun en sağlıklı takip sistemlerinden olan ilaç takip sisteminin T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Sayın Muharrem Selçuk tarafından Konsey Yönetim kurulu üyelerine bilgilendirilmesinin yapılmasına, ilaç takip sisteminin çay takip sistemine entegresinin değerlendirilmesinin yanında uygun olması durumunda en kısa sürede sisteme geçişin sağlanmasına karar verilmiştir.
 
Ricania japonica (Ricania simulans) ile mücadele:
 
Ricania japonica böcek türünün verdiği zararın masaya yatırıldığı toplantıda; zararlı ile ilgili yapılmış araştırma projelerinin ışığı altında zararlının Ekonomik Zarar Seviyesine ulaşmadan Entegre mücadelenin belirlenmesi için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortaklaşa, sektör paydaşlarının katılımı ile bir çalıştay yapılmasına karar verilmiştir. ” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.