ÇANAKKALE İSTİKLÂLİMİZİN TECELLİSİ İSTİKBÂLİMİZİN NİŞANESİDİR!

ÇANAKKALE İSTİKLÂLİMİZİN TECELLİSİ İSTİKBÂLİMİZİN NİŞANESİDİR!

Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, 106. Yıldönümünde Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası ile ilgili açıklama yaptı.

Çanakkale’nin, Türk milletinin, hür ve bağımsız karakterinin ete kemiğe büründüğü bir mücadele, mânânın maddeye galip geldiği bir savaş, inancın ve imânın küfrü boğduğu bir zafer olduğunu söyleyen Köseoğlu şu sözleri kaydetti:
“Türk milletinin, tarihin akışını maziden aldığı ilham, inanç ve iradeyle değiştirdiği, dünya milletleri önünde büyük bir kahramanlık destanı sergilediği, istiklâle duyduğu derin bağlılığın tecellisi, istikbâl uğruna verdiği çetin mücadelenin muhteşem yıl dönümünü idrak ediyor,  Türk milletinin ebediyete kadar kıvançla anacağı 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni 106. yıldönümünde gururla kutluyoruz.
Tarih sahnesine çıktığı andan itibaren istiklâl ve istikbâl uğruna büyük bedeller ödeyen milletimiz, Dandanakan’dan Çanakkale’ye aynı idealin, iradenin, izanın ve kararlılığın azmiyle ilerlemiş, Türk milletinin ve devletinin bütünlüğünü müdafaa ve muhafaza için büyük gayretler göstermiştir. Türk tarihi bu uğurda verilen çetin mücadeleleri ve sayısız şanlı zaferleri barındırmaktadır. Çanakkale Zaferi’nin ise şan ve şerefle dolu tarihimiz içerisinde müstesna bir yeri vardır.

Milletimiz açısından tarihi, stratejik ve jeopolitik bir öneme sahip olan Çanakkale Zaferi, sadece Türk milletinin istiklâl ve istikbâl mücadelesini değil siyasi, ekonomik ve kültürel yapısına da etki etmiş aziz bir hatıradır. Türk milletinin makûs talihinin değişmesi açısından önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşı, Türk milletine dört bir yandan saldıran yedi düvelin başına inen bir balyozdur. Dünya tarihinde de önemli bir yere sahip olan bu savaşta Fransız, İngiliz ve Anzak askerleri Gelibolu Yarımadası’nı geçememişler ve geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Türk milletinin düşman kuvvetleri karşısındaki bu galibiyet aynı zamanda dünya tarihini de değiştirmiştir. Türk milleti emperyalizme karşı büyük bir mücadele vermiş, her cephede ayrı bir destan yazmıştır. Çanakkale Zaferi ile Türk toprakları üzerinde haksız beklentilerde olanların hesapları tutmamış, itilaf devletlerinin kurduğu oyunlar bozulmuş, dış güçlerin Osmanlı toprakları üzerine yaptıkları planlar amacına ulaşamamıştır.
Türk ordusu dünyada eşi olmayan bir mücadele ile kendilerinden hem sayıca hem de teknik olarak üstün olan düşman kuvvetlerini bozguna uğratmıştır. Türk milletinin birliğine, toprak bütünlüğüne kasteden emperyalizmin uşakları eli boş dönmüşlerdir. Ecdadımız, bir millet olmanın iradesini göstererek hep birlikte cihana emsal olacak bir mücadele vermiştir. Kumkale’de, Eceabat’ta, Arıburnu’nda, Seddülbahir’de, Kilitbahir’de, Conkbayır’da, Anafartalar’da milletimizin istikbâlini inşa eden, izzetini koruyan Türk ordusu, Çanakkale’de Türk milletinin yok edilemeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.
Çanakkale; Türk milletinin tarihinde yaşadığı herhangi bir harp değildir. Tarihin kaydettiği en muhteşem savunma zaferidir.
Çanakkale; küresel güçlerin önünde yalnızca bir ordunun verdiği muharebe değil, Türk milletinin topyekûn giriştiği bir mücadeledir.
Çanakkale; bir coğrafyanın ötesinde Türk milletinin nabzının attığı yerdir.
Çanakkale; yenilmez milletin,  geçilmez toprakların, Türklüğün Anadolu’daki kadim varlığının tescilidir.  
Çanakkale; Türk milletinin maziden gelip, atiye giden yolunun ufku, ülküsü, ruhu ve temsilidir.
Kahramanlıkları, daha nice yıllar hafızamızda yaşayacak Çanakkale direnişi, ecdadımızın mücadele ruhu Çanakkale şuuruyla kuşaktan kuşağa aktarılacaktır.
Kahramanlık, zalimlere, zulümlere, ölümlere meydan okumaktır. Küresel güçlere karşı, 18 Mart’ta Çanakkale’de kahramanlık destanı yazan milletimizi, bu toprakları sonunu düşünmeden savunan ecdadımızı tarihimiz daima kıvançla hatırlayacaktır. Aziz ecdadımızın muhterem ve muhteşem hatıraları ebediyete kadar yaşayacaktır.
Geleceğini geçmişinin aziz hatıraları üzerine inşa eden milletimiz, milli birliğimizin, iç bütünlüğümüzün temellerini sarsmaya kalkanları, dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de bertaraf edecektir. Milletimizin birliğinden, topraklarımızın bütünlüğünden rahatsız olanlar dün olduğu gibi bugün de emellerine ulaşamayacaklar, hedeflerini gerçekleştiremeyeceklerdir. Aziz Türk milleti, hain emeller besleyen dış güçlere ve onların içteki maşalarına bir ve bağımsız olma iradesini daima gösterecektir.
Türk Eğitim Sen olarak milli hafızamızda güzide bir yeri olan Çanakkale Zaferi’mizi 106. yıl dönümünde büyük bir coşkuyla anıyor, bize bu zaferi yaşatan aziz şehitlerimize, mukaddes hatıralarına layık olma gayretinden ayrılmayacağımızı yineliyor, mili mücadele ruhunun her dem taze kalacağını ve bir onur nişanesi olarak ebediyete kadar var olacağını inanıyoruz.
Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Haftası’nda aziz milletimize nice zaferler bahşeden kahraman ecdadımızı, birliğimiz ve dirliğimiz için istiklâlimizi korumak uğrunda mücadeleler veren şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz. Kahramanlıklarıyla dillerde destanlaşmış; cesaretleri, inançlarıyla abideleşmiş ve üzerinde yaşadığımız toprakları aziz kanlarıyla vatan kılan, fani bedenlerini terk ederek ölümsüzleşen şehitlerimize rahmet diliyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’nin tüm kumandanları olmak üzere milli direnişin isimsiz kahramanları ve bütün şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun.”
 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.