Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir USTA “ TASARIDA TABAN FİYAT UNUTULDU ”

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir USTA “ TASARIDA TABAN FİYAT UNUTULDU ”

Üniversitemizin  yapmış olduğu çalışma sonucu Bakanlığa gönderdiği Çay Kanunu Tasarısında, Çay Üreticimizin olmazsa olmazı ve en önemli isteği taban fiyat uygulaması malesef ki bilerek veya bilmeyerek unutuldu. 

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir USTA Yaptğı açıklamada : Siz değerli Hemşehrilerimize  bu tasarı hakkında gerçeklerin neler oldunu, neden şimdiye kadar açıklanmadığını, Vekillerimizin neden sessizliği oynadıklarını en doğru şekliyle ispat ederek anlatmaya çalışaçağız. 

Bir kere Kanun Maddesi oluşturmak hazırlamak Yasama organımızın üyeleri olan Milletvekillerimizin işi. Üniversitemize ise bilimsel ve teknik çalışmalar için müracaat edilebilirdi. Siz kendi yapmanız gereken işi Başkasına devrederek, işin başında en büyük hatayı bilerek yaptınız. Bilerek diyorum çünkü;

Kendilerinide düşünerekte beklentileri karşılamayacak ve içinde taban fiyat uygulaması olmayan bir çay kanunu tasarısına karşıda, doğacak tepkilerde suçu Üniversiteye atmış oldunuz. Kim yaptı üniversite. Ülkemizde üniversiteler ne zamandan beri kanun teklifi hazırlar oldular.

abdulkadir-usta.jpeg

İyi veya kötü Üniversitemiz bir tasarı yaptı sonuçta, ama  Sn. Vekillerimiz bunu hiç  sahip çıkmayarak çünkü içeriğini bildikleri için, tasarıda  taban fiyat yok, topu bakanlığa attılar, ne dediler top artık bakanlıkta. Ne maddesini ne içeriğini açıkladılar. Çünkü açıklayamazlar, tasarıyı merak edenler 2011 yılında Çay Borsası nın hazırladığı ve çıkarılmak istenen çay kanununa bakabilirler. İnternet sitesinde var. Bu tasarıda neredeyse aynısı. 

Sonuç olarak, 20 yıldır tasarı çıkacak. Taban fiyat uygulaması olmadığından özel sektör 2.20 TL %40 düşüğüne çay alıyor. Burda bir yandan  Vatandaşımızın emeği gasp edilirken, diğer yandan da ÇAYKUR zarara uğratılıyor. özel sektör çayı %40 düşüğüne mal ederek ÇAYKUR'a karşı sahaya 3-0 galip çıkıyor. Ve Depoları da Çayı satamadığı içinde ayrıca zarar ediyor. Bu duruma rekabet kurumunun derhal müdahale etmesi gerekmektedir. 

Bir delilde sizlere, dertleri gerçekten bu %40  düşük fiyatı engellemek olsa idi, ilave kanun tasarısı yapmadan Taban fiyat uygulamasını mevcut yasada olan çay kanununa ekletebilirdiler.  Ama öyle bir dertleri yok ki, Kim yapacak kim edecek. Buna da bir Bahaneleri var, neymiş serbest piyasa ekonomisine ve kanunlara aykırı imiş, kanunlar ve yasalar Devleti ve Milleti korumak için vardır, Zülmün adı ne zamandan beri serbest piyasa ekonomisi olmuş.  Bunda hem çay üreticisinin hemde Çaykurun %40 zararı var. Yazık günah değilmi. 

Toparlıcak olursak 
Taban Fiyatının olmadığı bir Çay Kanunu Tasarısının  içi boş demektir,  bunca zamandır çıkmaması, maddelerinin açıklanmaması bunun en büyük ispatıdır.  Zaten konunun Muhatapları Sn. Vekillerimizin sessizlikleri bunu adeta ispatlar niteliğindedir. 

Bizler Büyük Birlik Partisi Olarak, Daima Aziz milletimizden ve devletimizde yanayız Şehid Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun Dik duran, Düz yaşayan, ve Doğruları Konuşan bir anlayış ile yolumuzdan yürüyoruz. Gelin Çay Üreticimize, hiç bir faydası olmayacak bu tasarıyı tüm paydaşları ile elealalım. Sn. Vekillerimizin Başkanlığı ile, Siyasi Partiler, Çay Üreticisi temsilcileri, Çaykur, özel sektör, STK, Oda ve Borsa ile beraber, hep birlikte bu sorunu çözelim ve çözüme kavuşturalım.  1 milyondan fazla insanımızın ve halkımızın duasını alalım. 

Vakit Birlik Beraberlik vakti, Çay Varsa Hayat var, İmkan Var, Muhabbet Var diyoruz. Bir olalım Birlik olalım.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.