Belediyenin Sofrası Dolup Taşıyor

Belediyenin Sofrası Dolup Taşıyor

Rize Belediyesi`nin geleneksel hale getirdiği Halil İbrahim sofrası binlerce kişinin buluşma noktası oldu.

Rize Belediyesi`nin dağıttığı yemeklerle Kur’an-ı Kerim ve Vaiz eşliğinde iftarlarını yapan vatandaşlar, Ramazan’ın İkinci gününde de  oruçlarını hep birlikte açtı. Kültürpark Taç Salon Balkon ve bahçesinde yaklaşık 1800 kişi oruç açmanın hazzını yaşadı.

Sahil dolgu alanı üzerinde Lokanta ortamında verilen kaliteli hizmetle ev yemeklerini aratmayacak şekilde hazırlanan iftar, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda binlerce Rizeli aynı anda orucunu açacak. Rize Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinin ardından Ramazan ayı içerisinde etkinlik kapsamında, 4 ayrı programa da yer verilecek. Hafta sonları ve Kadir gecesi yapılacak olan Kur`an Ziyafeti programı etkinlikler arasında yer alacak.

Başkan Bakırcı, Kapasiteyi arttırdık..

İftar Yemeklerinde Rize’li hemşehrilerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Halil Bakırcı, herkesin tabağına yemek doldurdu, sohbet etti ve İftar larını birlikte açtı. Halil İbrahim sofrasından Tüm hemşehrilerine yaptığı açıklama da ise Başkan Bakırcı, şu ifadeleri kullandı; “ Bu soframız Ekonomik gücü zayıf olan insanlarımızın sofrası değildir.Bütün Rize halkının sofrasıdır.Herkese açıktır. Geçtiğimiz yıl Günlük bin beşyüz kişi ortalama kapasite ile çalışıyorduk, bu yıl biraz daha sayıyı artırıp 2500 kişinin iftar yemeğinde bir araya gelmesini sağladık. Bu sofra da önümüze gelen tüm yemekleri Rizeli esnaflarımız ve İstanbul daki hemşehrilerimiz yaptıkları bağışlarla karşılıyorlar biz de belediye olarak  tüm işçiliğini yaparak Vatandaşlarımıza sunuyoruz.” Dedi







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.