Bekaroğlu` Rize`de Başbakan kazandı`

Bekaroğlu` Rize`de Başbakan kazandı`

SP Rize Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu Rize”yi takip etmeye devam edeceklerini, verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğinin takıpçısı olacaklarını söyledi

Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybeden SP adayı Mehmet Bekaroğlu bundan böyle Rize”yi yakinen takıp edeceğini söyledi.

   Yerel seçimlerde yüzde 22,5 oy alarak seçimleri kaybeden SP adayı Mehmet Bekaroğlu düzenlediği basın toplantısında kendisine destek veren veya vermeyen herkese teşekkur ederek başladığı sözlerinde “ Rize seçiminde Başbakanı tercih etti,  seçim sonrası Rize de esnafları gezdiğimde esnaf ve halkın yüzünde burukluk gördüm,  seçim boyunca doğru bildiklerimi halk ile paylaştım. Asla Ben yok dedim. Biz varız dedim ve ses kırlılığı oluşturduk, bundan dolayı özür diliyorum. Rize”nin sorunlarını anlatmaya çalıştım. Rize de nerelerin risk altında olduğunu, lağım sularının nerelere aktığını, imar planlarında hatalar yapıldığını, çocuk parkları ve spor sahalarının yapılması gerektiğini, Rize de akşam saatlerinde hayatın bittiğini hatta tuvaletlerin bile kapatıldığını anlattım. Rize gibi yerde semt pazarları olmadığını halk ile paşlaştım. Tüm sorunları masaya yatırdım, hata yaptığımı düşünmüyorum. Buna rağmen halk tercihini Başbakandan yana kullandı” dedi.

     Siyaset zenginleşme aracı olmamalı

Bekaroğlu konuşmasında siyaseti son yıllarda zenginleşme aracı olarak kullandıklarını belirterek “ Bunlardan örnekler verdim.  İsimler verdim. Rize kendi seçimini yaptığını sanmıyorum. Burada başbakan faktörü vardı ve başbakan tercih edildi. Rize halkı seçimlerden 6 ay sonra gerçekleri görmeye başlayacak” dedi.

    Seçim yenilgisi olarak seçimleri kabullenmediğini söyleyen Bekaroğlu “ Demokrasilerde halkın oyu esastır. Buna saygı duymak gerek. Bundan sonra iktidarı takip etmeye devam edeceğiz. Rize de 10 yıldır yapılan imarsızlıklardan Bakırcı sorumlu değil, teşkilat sorumludur” dedi.

    Seçimlerde taktiksel hatalar yapmış olabileceğini söyleyen Bekaroğlu “ Söylediklerimin arkasındayım. Başbakan balkon konuşmasında herkese teşekkür etmeliydi, tehdit değil, bunu anlamak mümkün değil, Başbakanın bu konuşması Cumhur Başkanlığına oynadığını gösteriyor” dedi.

    Rize”den kopmayacağını söyleyen Bekaroğlu “ Siyasetin içinde vardım ve var olmaya devam edeceğim.  Bu benim ilk yenilgim değil” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.