BAŞKAN TANER YELKENCİ SAMEKS VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN TANER YELKENCİ SAMEKS VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN TANER YELKENCİ SAMEKS VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Başkanı Taner Yelkenci, Eylül ayı SAMEKS verilerini değerlendirerek, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış SAMEKS Bileşik Endeksi, bir önceki aya göre 2,4 puan artarak 50,3 değerine yükseldiğini belirtti.

Başkan Yelkenci, MÜSİAD SAMEKS verileriyle ilgili değerlendirmesinde, “Eylül ayı ile birlikte nihayete eren yılın üçüncü çeyreğinde SAMEKS Bileşik Endeksi, 50,3 puan ortalamasında kalarak 51,2’lik önceki çeyrek ortalamasının gerisinde kalmıştır. Böylece SAMEKS, bu dönemde önceki çeyreğe göre reel sektörde iktisadi faaliyetin ivme kaybettiğine işaret etmiştir.

Bununla birlikte endeks değerinin 50 referans değerinin üzerindeki seyri, pozitif büyüme sürecinin devam ettiğini göstermektedir. Eylül ayında sanayi sektörü geneline olumlu bir hava hâkimken, hizmet sektörü durağan görüntüsünü sürdürmüştür. Her iki sektörde girdi alımlarının artışını sürdürmesi reel sektöre yönelik olumlu bir gelişme olarak görülürken, nihai mal stoklarında gözlenen azalmalar ise negatif anlamda dikkat çeken gelişmeler olmuştur.” Dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.