Bakan Yazıcı Son Noktayı Koydu

Bakan Yazıcı Son Noktayı Koydu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti'den istifa ederek bağımsız yada başka partiden aday olanların "AK Parti'ye dönmeleri, AK Parti’den birisiymiş gibi bir statüye bürünmelerini AK Parti kabul etmez” dedi.

Çay TV ve Kaçkar TV'nin ortak yayınına konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hiç kimsenin ‘AK Parti’nin bağımsız adayıyım’ veya ‘seçimi kazanınca AK Parti’ye geçeceğim’ diyemeyeceğinin altını çizerek;  “AK Parti’nin kararlarını dinlemeden bağımsız aday olmayı tercih etmiş insanların AK Parti'ye dönmeleri, AK Parti’den birisiymiş gibi bir statüye bürünmelerini AK Parti kabul etmez” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yerel seçimlerde Türkiye'de olduğu gibi Rize’de de değişimlerin olduğunu ifade ederek, adayların ayrıntılı ve titiz bir çalışma sonucunda belirlendiğini söyledi.

Çeşitli faktörlerin ve ölçme modellerinin dikkate alarak süreci sürdürdüklerini, en yüksek oyu alacak ve en kaliteli hizmeti sunacak ekibi oluşturmak istediklerini ifade eden Bakan Yazıcı şunları söyledi;  "Bu seçimleri yaparken isabet etmiş olduğumuz kadar, isabet edemediğimiz de olabilir. Aday adayları bu süreçte elbette ki bir yarış içerisine girer. Ama bu yarış bir rekabet yarışı değil, hizmet yarışıdır. Sonuç olarak adaylık süreci bittikten sonra herkes belirlenen adayın arkasında yer almalıdır. Milletimiz hizmet odaklı seçim yapıyor. Dolayısıyla kim hizmet üretecek, kimin vizyonu var bunları ölçüyor bakıyor tercihini ondan yana kullanıyor." dedi

AK Parti’den belediye başkan adayı gösterilmeyen isimlerin bağımsız aday olması ile ilgili  ‘ben yoksam başka bir şeyi görmem’ anlayışını kabul etmelerinin mümkün olmayacağını belirten bakan Yazıcı;  " bizim aday göstermediğimiz ya da adaylığını kabul etmediğimiz kişinin başka partiden veya bağımsız aday olması kendi takdiridir. Ama başka bir yerden aday oluyorsa bu AK Parti'den kendi iradesi ile tamamen yollarını ayırdığı anlamına gelir. Hem AK Parti'nin kurumsal yapısı içerisinde oluşturduğu karar süreçlerine riayet etmeyeceksiniz hem de adaylığınızı ilan ettikten sonra ben AK Parti'den bağımsız adayım diyeceksiniz. Böyle bir şey var mı? Biz bunların üzerinde durmayacağız. Bunları ifade eden arkadaşlarımızın aday olamamalarından dolayı akıl ve mantıkla bağdaşmayan davranış biçimleri olduğunu düşünüyorum. AK Parti’den aday olarak göstermediğimiz hiç bir arkadaşımız başka yerden aday olmak sureti ile 'Ben AK Partinin bağımsız adayıyım' veya 'Bağımsız adayım kazanınca AK Parti'ye geçeceğim' diyemez. Kimsenin böyle bir lüksü yok. Hiç kimse AK Parti'nin karşısında aday olup sonradan AK Parti’ye geçeceğim düşüncesi içinde olmasın. AK Parti aday olmuş kişilerin hukukunu korur. Biz kendi hukukumuzu koruruz. Aday gösterdiğimiz arkadaşımızın da hukukunu koruruz.  AK Parti’nin kararlarını dinlemeden bağımsız aday olmayı tercih etmiş insanların AK Parti'ye dönmeleri, AK Parti’den birisiymiş gibi bir statüye bürünmelerini AK Parti kabul etmez. Böyle bir sevdaya kapılmasınlar "şeklinde konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.