AVCI; ÇAYKUR 600 KİŞİ MEVSİMLİK İŞÇİ ALACAK

AVCI; ÇAYKUR 600 KİŞİ MEVSİMLİK İŞÇİ ALACAK

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin ve verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla ÇAYKUR’a, 2021 yılı yaş çay sezonu başlayana kadar 600 mevsimlik işçi almayı planladıklarını söyledi..

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı,   ÇAYKUR'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon - Giresun'da bulunan yaş çay fabrikalarında, geçici ve daimi işçilerden 2020 yılı içerisinde 590 kişinin emekli oldu..

Çaykurda önemli oranda işçi açığı ortaya çıktığını söyledi ve ekledi; ÇAYKUR'da iş gücünün arttığını söyleyen Avcı, "Yapımı tamamlanan yaş çay fabrikası ve bazı fabrikalardaki imalat makine sayısı artışından dolayı yaş çay işleme kapasitesi arttı. Böylece mevcut iş gücü ihtiyacında da artış gösterdi. Bu anlamda ilgili bakanlık ile gerekli görüşmeleri tamamladık. Personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla ÇAYKUR'a 2021 yılı yaş çay sezonu başlayana kadar 600 mevsimlik işçi almayı planladık." dedi.

Avcı, İŞKUR aracılığıyla işe alımların yapılacağına dikkat çekerek, "ÇAYKUR gerekli çalışmaları yürütüyor. Zaman ve müracaat konusunda gerekli şartları açıklayacak. Alımlar İŞKUR üzerinden yapılacak. Kura süreci 2021 mayıs ayına kadar tamamlanacak ve işçi kardeşlerimiz yaş çay sezonunda iş başı yapmış olacak. Daha önce olduğu gibi hiçbir haksızlığa mahal vermeden işçi alımları noter huzurunda kura ile belirlenecek. Bölgeye ve çay sektörüne hayırlı olsun." diye konuştu.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum