Av.Ateş Hatinoğlu : Siha Sezgin Tanrıkulu İstihbarat Raporunda TR705 Koduyla Anılıyor

Av.Ateş Hatinoğlu : Siha Sezgin Tanrıkulu İstihbarat Raporunda TR705 Koduyla Anılıyor

Av.Ateş Hatinoğlu sosyal medyada yaptığı analizlerle vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor. HDP görüşünün Chp içindeki adamı olduğu iddia edilen İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrulu ilgili yaptığı paylaşımı aynen sizlere sunuyoruz.

fb-img-1655847180092.jpg

Amerikan İstihbarat kuruluşlarının TR705 olarak kodladığı avukat , milletvekili , baro başkanı , insan hakları savunucusu Sezgin Tanrıkulu son günlerde oldukça popüler ve tartışılan bir isim oldu.
2011 yılından beri CHP’nin İstanbul milletvekili olan Tanrıkulu ; 2002-2008 yıllarında Diyarbakır Baro Başkanlığı , 1998’de ise İHD Diyarbakır temsilciliği yaptı.

Henüz bütün bu kariyere sahip değilken , Diyarbakır’da bizim gibi sıradan bir taşra avukatı olan Sezgin Tanrıkulu 1997 yılında nasıl  bir mucize olduysa ABD tarafından keşfedildi.

21 Kasım 1997’de Robert Kennedy adına verilen İnsan Hakları ödülü taşra avukatı Sezgin Tanrıkulu’na verildi. Tanrıkulu ABD’de ki ödül törenin de yaptığı  teşekkür konuşmasında  şunları söyledi ; “Türkiye’nin Kürdistan diye bilinen Güneydoğu’sunda savaş var. Son 10 yılda 26 bin kişi öldürüldü. Bunların 3 bini siyasi suikast sonucu TC tarafından öldürüldü. Savaş bölgesinde avukatlık yapan birisi olarak neler yaşadığımı bilemezsiniz..”

WikiLeaks belgelerinde  ABD Adana Başkonsolosu W.Scott Reid tarafından kaleme alınıp 02.03.2006’da ABD Büyükelçisi Wilson’un onayıyla CIA’ye gönderilen gizli istihbarat raporunda Strafor’da TR705 koduyla anılan Tanrıkulu’nun ; “bölgede ki ABD çabaları için minnettar olduğu , Ebu Garip fotoğrafları ve Danimarka’da yayınlanan karikatürlerin bölgede ki Müslümanlar arasında ABD’nin demokrasi getireceğine olan inancı zedelediğini  , ABD aleyhinde negatif havadan endişe duyduğu” aktarılıyor…

WikiLeaks’te sızdırılan diğer istihbarat raporlarında Tanrıkulu’nun adı şöyle geçiyor ; 

12.07.2007 tarihli bir başka istihbarat raporunda ise ABD Siyasi İşler Müsteşarı Janice G.Weiner’in Tanrıkulu’nun DTP’ye monte edilmesini önerdiği  belirtiliyor.Çok enteresan ki bu kişinin Mehmet Bekaroğlu ile yaptığı görüşmelere ilişkin bilgilerde istihbarat raporlarında yer alıyor. 

Aynı kadın Büyükelçi Ross Wilson’un onayladığı 21.06.2007 tarihli istihbarat raporunda Tanrıkulu için şu ifadeleri kullanıyor ; “İki Diyarbakır insan hakları avukatı, Arif Altunkalem ve Sezgin Tanrıkulu lütfen sakla.."

Amerikan Büyükelçi Ross Wilson onayıyla Siyasi İşler Bölümü görevlisi Philip Kaplan'ın kaleme aldığı ve Ankara Amerikan Büyükelçiliği'nden Washington'a gönderilen 05.07.2006 tarihli istihbarat raporunda ise ;”Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu bize, yakın zamanda jandarma istihbaratı olduğunu iddia ettiği (kontaklarımıza göre eski JİTEM, yeni adı JİT) yetkililerinden tehdit telefonları aldığını ne AKP ne de DTP'nin Kürtlerin kaygılarına hitap edemediği algısı olduğu ve bir alternatif istediklerini söylediği” yazılı.

Kennedy İnsan Hakları Ödülü sahibi ve CHP İstanbul Milletvekili ; TR705….

Sen çok yaşa Julian Assange….

AV.ATEŞ HATİNOĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.