AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim'den 2 Mart Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim'den 2 Mart Mesajı

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yıldönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 2 Mart Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Karadeniz’imizin incisi güzide şehrimiz Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü kutlamaktayız. Ecdadımız tarih boyunca bağımsızlığına, vatanına, milli ve manevi değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış, onlara yönelen her türlü tehdit karşısında gövdesini siper ederek, canıyla kanıyla bu değerlerini muhafaza etmiştir.

Aziz milletimiz dünya tarihinde nice şanlı zaferlere imza atmış, tarihin bütün dönemlerinde hiçbir zaman esaret altında kalmamış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından ödün vermemiştir. Atalarımızın Orta Asya’dan başlayan şanlı yürüyüşü Sultan Alparslan’ın Malazgirt zaferiyle Anadolu’nun kapılarını açmıştır. O günden bu yana bu toprakları yurt edinebilmek için ecdadımız nice mücadelelere girmiş, nice şanlı zaferlere imza atarak bu toprakları vatan kılmıştır.

1.Dünya savaşında emperyalist güçlerin birlik olup üzerimize saldırmaları yurdumuzun dört bir taraftan işgale uğramasına sebep olmuştur. İstiklal Mücadelesi sürecinde tüm Anadolu’da olduğu gibi, Rize’mizde de Kuvayi Milliye ruhuyla bu mücadelenin önemli bir parçası olmuştur. 2 Mart, Rize halkının birlik beraberlik içerisinde verdiği İstiklal Mücadelesi’nin bir sembolü olmuştur.

103 yıl önce vatan toprakları nasıl işgal edilmek istendiyse, bugün de bu coğrafyada benzer senaryolarla ülkemiz üzerinde türlü oyunlar oynanmaktadır. Bizler aziz ve necip Türk milletinin temsilcileri olarak, ecdadımız gibi nasıl ki bundan 100 yıl önce Al Bayrağı yere düşürmemek için canı pahasına mücadele ettiyse, bugün bizler de aynı mücadeleyi göstermeye devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle  Rize’mizin kurtuluşunun 103. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını  feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.