Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar Belediye Başkan Adaylarını Çaytv'de Değerlendirdi

AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI HİKMET AYAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI ÇAYTV'DE DEĞERLENDİRDİ. AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ GERÇEK BELEDİYECİLİK OLARAK YERİNİ BULACAKTIR DEDİ

. İl Başkanı Ayar “Cumhurbaşkanımızı Rize meydanımızda hep birlikte büyük bir coşkuyla karşılayalım istiyoruz. Yarın güzel bir hava olacak inşallah yağmur ihtimaline karşı da her türlü tedbirimizi aldık” dedi.

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”

İl Başkanı Ayar adaylık sürecini değerlendirerek “Çok yoğun ve meşakkatli bir süreci geride bıraktık. Yaklaşık 70 küsür adayın içinden 18 tane aday belirledik.%50’ye yakın bir yenileme sağladık Belediye Başkanlarımız arasında. Belediye Başkanlarımızla ilgili tek tek bilgi vermemiz gerekirse örneğin Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin ;Beş yıl önce Rize’den çıkmış olan bir kişi beş yıl Rize’ye gelmediyse şu an Rize‘yi tanıyamaz. Rahmi Başkanımızın 5 yıllık  malum blokların sahildeki düzenlemeler Rize’nin girişinden belediye tesislerinden tutun, rekreasyon alanlarından tutun, şu anda yapılanlar millet bahçesi. Rahmi Başkanımız kısa süre içerisinde tamamlayacaktır çıraklık döneminde bunları yaptıysa kalfalık döneminde daha güzellerini inşallah bize gösterecektir. Dolayısıyla bir laf vardır ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Herhalde o cümleden olmak üzere bir rakip çıkmadığı için tek başına genel merkeze sunduk ve kabul edilerek il belediye başkanımız Rahmi Metin  oldu.

“Çayeli’de yeni bir dönem başlayacağını düşünüyoruz”

Çayeli Belediye Başkan adayı ile açıklamalar yapan İl Başkanı Ayar “Çayeli adayımız İshak Karahan kardeşimiz genç bir kardeşimiz  6.5 yıl Çayeli’nde ilçe Başkanlığımızı yapmış gençlik kollarında görev yapmış genç bir mühendis kardeşimiz. Genç diyoruz ama gençlik kavramında yaşımız ilerledikçe anlamı değişiyor.1 Nisan’dan itibaren Çayeli’nde gerçekten yeni bir dönem başlayacağını aynen Rahmi Metin’in il merkezinde yaptığı projeler  gibi güzel projelerin Çayeli ile buluşacağına inanıyorum. Burada bunları söylerken önceki dönemde yanlış yapıldı anlamında değil bir çıta yüksekliği anlamında bahsediyoruz gerçekten Çayeli‘de yeni bir dönem başlayacağını düşünüyoruz. Biz her dönem hizmet yapan partimiz olsun ya da olmasın her belediye başkanına müteşekkiriz ama daha iyisini yapmak her zaman hedefimiz olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Yeni açılımlar yeni paradigmalar oluşturmaya çalışacağız”

Ardeşen’de çok değerli Başkanların görev aldığını belirten Ayar “ Orada çok değerli Belediye Başkanlarımız görev almıştır. Hakan Gültekin kardeşimiz, bu dönem Avni Kahya kardeşimiz gerçekten çok önemli hizmetleri ilçemizle buluşturdular. Avni Kahya kardeşimiz Atom karınca gibi çalıştı kendisine minnettarız belki tanıtımda biraz eksikliklerimiz olabilir. Kendisine hem partim adına hem Ardeşen adına teşekkür ediyoruz ama bu dönem yeni bir arkadaşımıza karar verildi. Eğitimci bir arkadaşımız Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde son dönemde Genel Sekreter yardımcılığı görevinde bulunan Said Yaşıyan. Güzel işler yapacağına inanıyoruz Ardeşen‘de çıta biraz yüksek olduğu için de çok koşması gerekiyor bunu kendisine de söyledik sadece hizmet anlamında da değil sosyal belediyecilik anlamında da. Hani diyoruz ya gerçek belediyecilik gerçekliğin altında hizmet var. Belediyecilik kavramı altında sosyal belediyecilik var o anlamda da  yeni açılımlar yeni paradigmalar oluşturmaya çalışacağız” dedi.

“Ahmet başkanımız bir yere gitmiyor”

Pazar Belediye Başkanının farklı bir görevde değerlendirileceğini belirten Ayar “ Pazar ilçemiz  büyük belediyelerimizden. Ahmet başkanımız bir yere gitmiyor bu arada kendisini başka bir görevde değerlendiriyoruz . Türkiye’de birkaç yerde gönül belediyeciliğin çok yürüdüğünü biliyorum bunlardan biri de   Pazar belediyesi Sayın Ahmet Basa’nın 15 yıldır ortaya koyduğu gönül belediyeciliği gerçekten örneği fazla yok. Siz insanlara çok fazla dokunduğunuzda gönüllerine dokunduğunuzda insanlar diğer eksiklikleri çok fazla görmüyor. Pazar’da da şimdi Ekrem Kılıç’ı görevlendirdik. Uzun yıllar pazarda STK hizmetlerinde bulunmuş biri. Adaylığı ortaya çıktıktan sonra Pazar’da çok büyük bir karşılığı olduğunu görmüş olduk. Dolayısıyla pazarda inşallah önümüzdeki dönem gerçek belediyecilik anlamında güzel şeyler olacaktır”dedi.

“Çok rahat bir şekilde Fındıklı belediyesini kazanacağımızı düşünüyorum”

Fındıklı’da aday belirleme sürecinde zorlandığını aktaran İl Başkanı Ayar “ Diğer ilçelerimiz gibi yine Fındıklı ilçemizde de birbirinden değerli aday adaylarımız arasında çalışma sağladık. Çok değerli akademisyenler vardı çok zorlandık seçim yaparken. Gürhan Kutluata’yı görevlendirdik. Fındıklı ilçemiz daha önceki dönemlerde AK Parti Belediyeciliğini de görmüştü şu an da malum Cumhuriyet Halk Partisi Belediye başkanı var orada. Fındıklı halkının belediye imkanlarını  kıyaslama imkanı olduğunu görüyorum dolayısıyla birileri çok ihtimal vermese de çok rahat bir şekilde Fındıklı belediyesini kazanacağımızı düşünüyorum”dedi.

“Oradaki hizmeti bir çita daha  yükselteceğine inanıyoruz”

İl Başkanı Ayar “ Çamlıhemşin ilçemizde Osman Haşimoğlu kardeşimiz iki dönem hizmet yaptıktan sonra çok değerli hizmetler olmuştur tek tek anlatmaya kalksak zaman yeterli olmayacaktır. Kendisine hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Ömer Altun kardeşimiz orada uzun yıllar ilçe Başkanlığı görevi yapmıştır oradaki hizmeti bir çita daha  yükselteceğine inanıyoruz”dedi.

“Hemşin ilçemize  güzel hizmetleri var”

Hemşin Belediye Başkanının ilçede güzel hizmetleri olduğunu aktaran İl Başkanı Ayar “ Hemşin İlçemizde Halim Kazım Bekar kardeşimize bir dönem daha şans tanıdık. Orada yapılan kentsel dönüşümün zorluklarını çok yakından takip ediyor. Tüm sürece hakim onun tamamlanması için kendisine istisnai bir şans verildi. Hemşin ilçemize  güzel hizmetleri var. Bu dönem daha fazlasını da yapacağına inanıyoruz.

“Güneysu’da yine devam kararı verdik”

 Güneysu ilçesinde değişiklik olmadığını ifade eden İl Başkanı Ayar “Güneysu’da yine devam kararı verdik.Rıfat Özer Başkanla ilgili bir şey söylemeyelim kendisi gereğini yapıyor. Güneysu’ya  çok büyük hizmetler var teşekkür ediyoruz kendisine”dedi.

“Abdi Ekşi ile  hizmetin çıtasının yükselteceğimize inanıyoruz”

İl Başkanı Ayar “İkizdere ilçemizde küçük bir ilçemiz ama bir dönem ittifak ortağımız da olsa başka bir partinin kazandığı bir ilçe. Farklı bir siyasi partiye sadece bir dönem verdiğimizi düşünüyoruz. Abdi Ekşi orman işletme müdürümüz uzun yıllar Rize’de hizmet vermiş İkizdere ilçemizde  Abdi Ekşi ile  hizmetin çıtasının yükselteceğimize inanıyoruz”dedi.

“Saffet Mete çok güzel hizmetler yapıyor”

İl Başkanı Hikmet Ayar “İyidere ilçemizde  Saffet Mete çok güzel hizmetler yapıyor. Rize’nin giriş ilçesi kendisini tebrik ediyoruz. her ne kadar daha önceki belediye başkanımız Ahmet başkanımız yıllarca çok güzel hizmetler yapsa da ilimize  giriş ilçemiz olduğu için orada hizmet çıtasının yükselmesi gerekiyordu. Saffet  Mete’yle bunu yakalamış durumdayız.

“AK Parti belediyeciliği gerçek belediyecilik olarak Derepazarı’nda da  yerini bulacaktır”

Derepazarı’ndaki aday belirleme süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Başkanı Ayar “ Hem önceki dönem ilçe başkanımız hem de diğer aday adayları arasında gerçekten zorlandık.Aday belirlemede. Şaban Kalça orada çok uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapmış ve çok güzel hizmetler yapmış. 2014’te ise  partimiz kendini adayı göstermediği zaman kendi ifadesiyle söylüyorum bir yanlış yapmıştır dolayısıyla onun özrünü dilemiş ve tekrar adaylık talep etmiş. Yaptığımız saha çalışmalarında belli bir ölçüde karşılığının olduğunu görmüş durumdayız. Derepazarı’nda bizi üzen şey bizden aday adayı olup ta aday yapılmadığı taktirde farklı arayışlara giren arkadaşlarımız olduğunu gördük bizi üzen bir durum. Derepazarı’mız Şaban Beyle yeni bir hizmet atağına geçecektir buna inanıyorum. İnşallah AK Parti belediyeciliği gerçek belediyecilik olarak Derepazarı’nda da  yerini bulacaktır”dedi.

“Mehmet Yılmaz kardeşimizin adaylığını uygun gördük”

Kalkandere’deki süreçle ilgili bilgilendirmede bulunan İl Başkanı Hikmet Ayar “Kalkandere’de  iki dönem belediye başkanlığı yapmış olan belediye başkanımızın hizmetleri yoktur diyemem. Hizmetleri vardır ama Kalkandere özelinde neticede en doğru yapmış da olsanız bazen değişiklik gerekiyor. Bunu da olgunlukla karşılamanız gerektiğini düşünüyorum. Kalkandere’de de yanlış bir yol var inşallah düzelir. Mehmet Yılmaz kardeşimizin adaylığını uygun gördük. Geniş bir ailenin mensup Kalkandere de de yeniden hizmetin çıtasını yükselteceğimizi düşünüyoruz.

“Değişikliğe gidilmemiş yeniliğe  gidilmiştir”

Beldelerdeki adaylarla ilgili bilgilendirmede bulunan İl Başkanı Hikmet Ayar “ Kendirli’de Alaettin Serdar  başkanla devam ediyoruz. İki dönem yapmış başarılı hizmetleri var. Bir dönem daha devam edeceğiz inşallah. Muradiye‘de Musa Süreyya Balcı ile  devam ediyoruz. Salarha’da Hasan Kara ile devam ediyoruz. Büyükköy’de Hamza Saruhan’la devam ediyoruz. Madenlide bir değişikliğe gittik Bayram Ali Sarı’yı aday olarak belirledik. Önce şunu ifade etmek istiyorum. Oradaki değiştirdiğimiz Necip Yazıcı kardeşimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Duruşuyla ortaya koyduğu kişilikle örnek bir davranış içerisine girdi. Kendi adaymış gibi adayımızla birlikte çalışıyor. Bunlara gerçekten hasret toplumumuz. Aynı teşekkürü Tunca Belediye Başkanımız  Ahmet Naci Aytemiz için de söylüyorum gerçekten duruşuyla ortaya koyduğu vakarla teşekkürü ve tebriği hak ediyor. Orda da belde başkanımız Ramazan Topçu’yu aday etmeye karar verdik. Beldelerimizde de inşallah çita  biraz daha yükselecektir geçmişte çok büyük hizmetleri var hem Necip Bey’in hem Ahmet Bey’in hizmet eksikliği için değişikliğe gidilmemiş yeniliğe  gidilmiştir inşallah hayırlısı olacaktır”dedi.

“Siyasetin bir namusu var olmalı”

AK Parti’den aday adayı olup seçilemediğinde farklı siyasi partilere yönelen adaylar için açıklamada bulunan İl Başkanı Hikmet Ayar “ Siyasetin bir namusu var olmalı. Ben Hikmet Ayar olarak kendimden örnek vereyim. AK Parti de milletvekili oldum şimdi olamadım. Bir yerler bana bir yeşil ışık çakıyor hemen oraya doğru gidiyorsam bunun izahı olamaz. Bunun hiçbir şeyle anlatılır bir tarafı olmaz. Ahlaki bir tarafı yok. Siz hizmetlerden memnun olmayabilirsiniz ayrılabilirsiniz onu anlayabiliriz herkesin ayrı partilerde siyaset yapması kadar doğal bir şey yok. Ama daha düne kadar bu partide hizmet veriyorsunuz sonra aday gösterilmediğiniz takdirde her şey orada bitiyor. Bir yanda beyazlar siyah oluyor .Siyahlar beyaz oluyor. Bu anlayışın hiçbir yerde karşılığı yok olmamalı. Ben bunu sadece Ak Parti ile ilgili söylemiyorum. Diğer partilerde yaşandığı takdirde de aynı şey söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyla ilgili Ordu mitinginde güzel ifadeler kullandı. Biz onun gibi belki yapamayız ama onun söylemiyle hani eskilerin deyimiyle eli işte gözü oynaşta olanlardan ne partilerine ne de şehirlerine hayır gelir. Bu tür insanların ancak kendisi için çalıştığını görürsünüz”dedi.

“Recep Tayyip Erdoğan‘la  Türkiye’nin kaderi değişti”

Sayın Cumhurbaşkanımız Rize’nin  evladı Rizeli Cumhurbaşkanı çok alışılmış bir kavram ama sıradan bir kavram değil Rize için sıradan olmamalı. Rizeli bir Cumhurbaşkanımız var ülkeyi nereden alıp nereye götürdü. Yapılan hizmetleri  anlatmaya kalksak bir ay anlatamayız. Recep Tayyip Erdoğan‘la  Türkiye’nin kaderi değişti .2014’ten sonra Cumhurbaşkanı olduktan sonra dünya çapındaki faaliyetleri uluslararası ilişkilerdeki temasları dünya beşten büyüktür söylemi, one minute söylemi bunlar içi dolu söylemler. Belki biz göremeyeceğiz ama çocuklarımız torunlarımız görecek  2014’ten sonraki dünyanın gidişatını değiştirdi. Bugün hissediyoruz yarın Türkiye Yüzyılı dediğimizde Türkiye içerisinde neler değişeceğini  on sene sonra 20 sene sonra Türkiye’nin neler göreceğini dünya çapında göreceğiz. Bütün bunları yapan Rizeli bir Cumhurbaşkanı. Var olan sıkıntılarımızı aşacak olan yine Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yönetimdir. Dünden çok daha iyiyiz. Yarın bugünden çok daha  iyi olacağız inşallah. Bugün onu büyük bir coşkuyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında 13.30’da hep birlikte karşılayalım inşallah. Yarın güzel bir hava olacak inşallah yağmur ihtimaline karşı da her türlü tedbirimizi aldık” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.