AK PARTİ İL BAŞKANI HİKMET AYAR BERABERİNDE ’Kİ HEYETLE BERABER  RİZE ZİRAAT ODASI BAŞKANI BÜNYAMİN ARSLAN’I ZİYARET EDEREK HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

AK PARTİ İL BAŞKANI HİKMET AYAR BERABERİNDE ’Kİ HEYETLE BERABER RİZE ZİRAAT ODASI BAŞKANI BÜNYAMİN ARSLAN’I ZİYARET EDEREK HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

 AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar Beraberinde ’ki Heyetle beraber  Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan’ı Ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu

Başkan Arslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayara Teşekkür etti.
Başkan Arslan Seçildikten bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili İl Başkanı Ayara Bilgiler aktardı. 

bunyamin-arsaln-hikmet-ayar-1.jpg
‘’15 DÖNÜMLÜK ARAZİMİZDE FAALİYET İÇERİSİNDEYİZ’’
Rize Ziraat Odası Olarak Fatih Mahallesinde mülkiyeti odamıza ait olan  15 dönümlük bir arazi üzerinde  görev ve sorumluluk alanımızı genişletme imkânı bulduk. Bu kapsamda böylesine büyük bir arazide neler yapabiliriz konusunda istişarelerde bulunarak kısa zamanda 260 bin fideyi yaptığımız sera sisteminde yetiştirerek bir buçuk TL karşılığında vatandaşlarımıza dağıtma imkânı bulduk. Bu sayede milletimizden gelen karşılıkla Odamızın gücünü sahada görmüş olduk.

bunyamin-arsaln-hikmet-ayar-12.jpg
‘’SERADA ÇELİKLEME YÖNTEMİYLE KLON ÇAY FİDANI YETİŞTİRME PROJESİ YAPIYORUZ’’
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ‘DOKAP’ Tarafından Fatih Mahallesinde bulunan  sera ve proje alanında yapılması planlanan ‘SERADA ÇELİKLEME YÖNTEMİYLE KLON ÇAY FİDANI YETİŞTİRME PROJESİ’ Çalışmaları sahada işlev gören mühendislerimiz tarafından bütün hızıyla devam ediyor. Bu konuda hiçte küçümsenmeyecek bir titizlikle 150  Bin ‘KLON’ fidan yetiştirme imkanı bulduk. Öte yandan, yine projesi odamıza ait olan Çay Tohumu yağı fabrikası kurarak kozmetik alanında kullanılmak üzere çalışmalarımız ve araştırmalarımız uzman ekiplerimiz tarafından devam ediyor.

bunyamin-arsaln-hikmet-ayar-13.jpg
‘ARSLAN PİYASAYA SÜRDÜKLERİ ÇAY MOTORUNU BAŞKAN AYAR'A TANITTI’
Arslan,’ ’ Rize Ziraat Odası olarak, yaptığımız girişimler sayesinde ve Genel Merkezimizin izniyle yan bir şirket kurma imkanı bulduk. Bu konuda üreticilerimizin bütün isteklerine cevap vermek için ilk adım olarak Çay motorunu piyasa fiyatlarının oldukça altında vatandaşlarımızla buluşturduk. 


‘’ÇAYKUR SÜLEYMAN DEMİRELDEN KALMA EKİPMANLARLA ÇALIŞIYOR’’
ÇAYKUR’un  Bu bölgenin en değerli kuruluşu olduğunu dile getiren Başkan Arslan , ÇAKUR politikasını değiştirmek zorundadır. Yeniden revize olması gerekiyor. Kontenjanlı günleri arar olduk. Fabrikalarda bulunan ekipmanlar Süleyman Demirel’den kalmış. Eğer bizler ÇAYKUR’un kalitesinden bahsedeceksek bu tarlada başlar fabrikada biter. Sonuç olarak bir şeyler değişecekse buna hep birlikte destek olmalıyız. Yoksa bir adım öteye gidemeyiz, dedi.
 Rize Ziraat Odasının diğer bir çalışmasından bahseden Arslan; Oda olarak Mayıs ayının ilk 10 gününde toplayacağımız Çayları Odamız logosu ve ismi altında tam değerinde satacağız. Çünkü bizim Çayımız Dünyanı en değerli çayıdır.  


 Öte yandan ,’’Özellikle, ‘Çiftçilerimizin ihya kapsamına alınması, yaş çay destek kredisinin verilmesi, alan bazlı destek için ‘ÇKS’ ‘Çiftçi kayıt sistemi’ mazot, gübre ve toprak analizi desteklerinden yararlanmak için ÇAYKUR Ruhsatlarının Bakanlık tarafından kabul edilmesi konularında Başkan Ayardan destek isteyen Arslan, Rize hepimizin bu gemi batarsa içinde bizlerde olacağız. Sizlerden destek bekliyoruz, dedi.

bunyamin-arsaln-hikmet-ayar-14.jpg
‘DÜŞÜNCELERİMİZİ BİRLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ’
 Bundan sonraki süreçlerde düşüncelerimizin birleşmesi gerekiyor. Bu doğrultuda Rize Ziraat Odası olarak elimizden ne geliyorsa ÇAYKUR  içinin yapmak zorundayız. ÇAYKUR’un  modernize edilmesi gelecek nesillere aktarılması için kendini daha güzel anlatması için bazı adımları atması gerektiğine değinen Arslan, alım yerlerinde nöbetçi alım yerleri olması gerekiyor. Bu konularda daha objektif kararlar alınması gerektiğini düşünüyorum,’’ ifadelerine yer verdi.
AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
Rize Ziraat Odasında bir değişimin olduğunu görmemek imkânsız. Hırsınızı ve çabanızı görmezden gelemeyiz. Ziraat Odasının faaliyet alanına baktığınız zaman geniş bir yelpaze önünüze çıkıyor. Bu yelpazenin içerisinde 204 bin üretici ve yaklaşık bir milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda bahsetmiş olduğunuz çalışmaları ve yöresel bazlı sorunları mutlaka yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum.


‘İSTEĞE BAĞLI BUDAMA İÇİN BAKANLIĞA TEKLİFTE BULNACAĞIZ’
Ayar,’’ Budama konusu sizler için nasıl önem arz ediyorsa bizler içinde önemli. Bu konuda isteğe bağlı olarak budama yapılması için Bakanlığa bir çalışma sunacağız. Çünkü , denetimleri sağlıklı yapmazsanız ve yenileme denetimlerini hassas bir şekilde yapmazsanız budama işleminin bir anlamı kalmıyor. O yüzden yapacağımız budama işlemiyle beraber çaylık alanlarının yenilenmesi gerekiyor, dedi.


‘RİZE İÇİN BİRLEŞMEK ZORUNDAYIZ’
Ayar, Rize için elimizden ne geliyorsa  yapmak zorundayız. Bizim paydaşlar arasında bir ve beraberliği sağlamamız gerekiyor. Bu ilişkiye önem vermemiz gerekiyor. Biz bunun adına neden paydaş diyoruz, çünkü Rize Ziraat Odası bir paydaştır. Rize Ticaret Odası Bir paydaştır. Rize Ticaret Borsası bir paydaştır diğer STK temsilcilikleri Rize için bir paydaştır. Hatta diğer muhalefet partilerini bu paydaşların içine katmak isterim onlarla konuşarak sahada Rize için neler yapabiliriz anlamında fikirlerimizi ortaya koymamız gerekiyor. Genel olarak bakıldığı zaman akıp giden hayatın içerisinde neden konuşamayalım, neden  güzel şeyler için Rize için önemli adımları birlikte atmayalım, ’ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.