ABDULKADİR USTA ; CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜNE BU SEFER SAHİP ÇIKIN

ABDULKADİR USTA ; CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜNE BU SEFER SAHİP ÇIKIN

BBP Rize Merkez ilçe Başkanı Abdulkadir USTA Yaş Çay Taban Fiyatı ile ilgili, Rize'li Vekilleri Cumhurbaşkanımızın Sözüne sahip çıkmaya, Muhalefetide boş ve ucuz siyaset yapmasını eleştirerek, basın açıklamasında bulundu.

Başkan USTA;  Rize Artvin Havalimanı Açılışı sonrası Sn.Cumhurbaşkanımız Yaş Çay Taban Fiyatını  Destekleme Dahil 7 TL olarak açıkladı. Büyük Birlik Partisi Rize Olarak ilimizin  vekillerine sesleniyoruz, geçen yıl Sn. Cumhurbaşkanımız Çay  Fiyatını Rabia işareti ile 4 TL açıklamasına rağmen bu fiyata sahip çıkamayarak
özel sektörün %40 düşüğüne 2.40 TL den çay almasına seyirci kaldınız. Bu yıl ise Yaş Çay Fiyatını 7 TL olarak açıkladı,  bari bu sefer Sn. Cumhurbaşkanımızın sözüne sahip çıkın ve özel sektörün bu yıl da %50 zararına çay satın almasını engelleyin dedi.

"DESTEKLEME DEMEK Kİ ARTABİLİYORMUŞ"

Merkez İlçe Başkanı USTA; 
12 yılda  Destekleme tutarının sadece 1,5 Kr. artması ve son Yedi Yıldır ise hiç artmayarak rekorlar kıran fiyatın %135 artarak 30 Kr. olması, Üreticilerimiz açısından bizide memnun etmiştir. Demek ki bu oran istendiği takdirde %100  üzerinde de artabiliyormuş. Temenimiz ise her yıl bu artış oranları eklenerek birkaç yıl içinde 1 TL ye çıkartılmasıdır.

"MUHALEFET İSE UCUZ SİYASET DERDİNDE"
 
Muhalefet Partilerine de eleştiren USTA; Ülkemiz genelinde olduğu gibi Rize'mizde de Muhalefet partilerinin yaptığı sadece içi boş, ucuz siyaset, yıkmaya ve bozmaya dayalı söylemler ve karşılığı olmayan afaki vaatlerlerle vatandaşı etkilemeye çalışmak, oysa ki Biz Büyük Birlik partisi olarak Yıkmak değil yapmak,boş konuşmak değil, çözüm ve çare üretmek için varız. Fiyat şu olsun, bu olsun demek işin kolay tarafı, Devletimiz içinde bulunduğumuz bu zor ekonomik  şartlarda Fiyatı %75 artırdı, elbette ki bunun daha yüksek olmasını herkes ister, neticede ekonomi de ortada dedi. 

Son olarak Başkan USTA; Oysa ki Muhalefetin  Yapması gereken, Artan fahiş fiyatların düşürülmesini ve diğer maliyet giderlerinin aşağı çekilmesini istemek olmalı. Biz BBP olarak diyoruz ki; Çay Üreticimize %50 gübre desteği verilmeli,Üreticinin Kamu Bankalarindaki Promosyon hakkı alınmalı.  Özel sektörün %50 düşüğüne çay almasının önüne geçilmeli. Artık bu Çay Kanunu ve Taban fiyat çıkmalı. ÇAYKUR Kota miktarını Dekara 750 Kg ile üç sürümde de sabit tutup, sezonu erken açmalı. Biz Büyük Birlik Partisi Rize olarak yapıcı, yol gösterici siyasetimizle çözüm ve proje üretmenin  derdindeyiz. Hepimize düşen ortak görev Bu Aziz Milletimize ve Şanlı Devletimize gönülden hizmet etmektir ifadelerinde bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.