Abdulkadir Usta;  5.Maddemiz Geçen Günlerde ÇAYKUR Tarafından Hayata Geçirildi

Abdulkadir Usta; 5.Maddemiz Geçen Günlerde ÇAYKUR Tarafından Hayata Geçirildi

5.maddemiz geçen günlerde ÇAYKUR tarafından hayata geçirildi. Çay üreticisine Kuru Çay satışı doğru bir karar. İnşaallah diğerleri de yapılır.

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez ilçe Başkanı Abdulkadir Usta yaptığı açıklamada Biz BBP olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Yeterki Devletimiz ve Milletimiz kazansın. Rize'miz ve Çayımız için Bir olalım Birlik olalım.

ON MADDEDE ÇAY KANUNU TASARISI

1. ÇAY ÜRETİCİSİNİN KORUNMASI. 
Taban Fiyatı ile Çay Üreticimizin mağdur edilmemesi. 

2. ÇAYKURUN KORUNMASI. 
ÇAYKUR'UN Varlık Fonundan Çıkartılıp, daha etkin, Çalışması için Tüm Çay sektöründe en üst  kurum olarak yetkilendirilmesi. yasa ile, özelleştirilemez, satılamaz, hiçbir üst kuruma devredilemez maddesinin konulması. Şeffaflık ve denetlenebilir olması. 

3. ÖZEL SEKTÖRÜNDE DÜZENLENMESİ.
ÇAYKUR Ve Devletimiz Tarafından Özel sektörün Teşfik edici, düzenleyici, gelişmesine katkı sağlıcak, İç ve Dış piyasaya çay satabilecek şekilde desteklerde bulunması. Gerektiği takdirde özel sektörün ürettiği  kaliteli çayına satın alma garantisi vermesi. 

4.  İhtiyaç ve zaruret Halinde ÇAY İthalatında  Tek yetkili kurumun ÇAYKUR olması. Çay Kaçakçılığına en ağır ceza ve yaptırımın verilmesi.  

5. Çay Üreticimizin  ÇAYKUR'dan kuruçay alarak destek vermesi. ÇAYKUR Müstahsiline Özel Paketiyle  Çay üretip, 100 kg az olmamak şartı ile zorunlu tutulması.

6. Çay Müstahsilleri ne Promosyon Desteği verilmesi. Üreticiden kesilen, Oda, Borsa ve Stopaj kesintilerinin Çay Parası Ödemelerini Yapan Kamu Bankalarından Karşılanması. Çay Üreticilerimiz den Hiç Bir Kesintinin yapılmaması. 

7. Destekleme Tutarı, her yıl açıklanan  taban fiyatının %10 altında kalmaması. Ve Yaşçay Sezonu öncesi Çaykur Çay Alım Programını açıklaması.

8. Çayda Kaliteye Önem Verilmesi. Çay ve ÇAYKUR'un Bir Dünya Markası Yapılması. Organik Çay teşfik edilip, ORGANİK gübre tesisleri kurularak, hem istihdam hemde kimyasal Gübrede Kademeli olarak azaltılması. 

9. ÇAYKUR'un Kar Eden Bir devlet Kuruluşu olması için, ne gerekiyorsa yapılması, kurumda israfın, iş kaybının önüne geçilip daha verimli işletilmesi.

10. ÇAYKUR Siyasetin  Gölgesinden kurtulması. Tam Bağımsız Hale getirilmesi.

 Çay Kanunu Tasarısı ile ilgili Ön Bir hazırlık Çalışmasıdır. Her Zaman Söyledimiz Gibi Çay Varsa, Muhabbet Var, Sohpet Var, İmkan Var diyoruz. 

Büyük Birlik Partisi Aziz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin Daima yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Artık söz Milletimizin.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.