Hasan Kartal Kimdir?

Hasan Kartal Kimdir?

Hasan Kartal Kimdir?

Rize, Fındıklı, Aslandere köyünde İrfan ve Bedriye’nin ilk çocukları olarak dünyaya geldi. İlk öğrenimini köyünde tamamladı. Fındıklı Ortaokulu’nu bitirdikten sonra fındıklı lisesine başladı. Lise son sınıfta  Rize Lisesi’ne naklini aldırarak Rize lisesini  bitirdi . Üniversite yi Azerbaycan Bakü de İnşaat mühendisleri üniversitesi yol inşaat fakültesi  Harita Mühendisliği’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı ve bıraktı.

Etimesgut Belediyespor Kulübü Başkanlığı, Çaykur Rizespor Klubü Başkanlığı, Türkiye Boks Federasyonu Başkan Vekilliği, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan yardımcılığı görevleri ile  Halen kendi şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Lise öğrencilik yıllarında yaz tatillerinde evden kaçarak gittiği Ankara’ da  harita taşaronlarının yanında çalışmaya  başladı haritacılığı temelden öğrenmiş ve 1977 yılında ortak taşeronluk firması kurarak harita taşeronluğuna başladı.

1980 yılında bir emekli harita albayı ile  ortak olarak harita müteahhitliğine başladı. 1985 yılında ise kendi şirketi Has-Kar Harita Kadastro Mühendislik Taahhüt ve Tic. Ltd. Şirketi’ni kurdu.

1979 yılında İnci HAZNEDAR ile evlenen  KARTAL’ın bu evlilikten 3 çocuğu  bulunmaktadır. Harita mühendisi Büyük oğlu Hikmet Koray KARTAL , Hukukçu olan kızı Aysun KARTAL ve inşaat mühendisi olan  küçük oğlu Şahin KARTAL’ ın başarılarından gurur  ve iftiharla bahsetmektedir.

20.10.2010 tarihinde Etimesgut Belediye Spor Kulübüne Başkan olarak seçilmiştir.

24.09. 2018 tarihinde Çaykur Rize Spor Başkanı olarak seçilmiştir.

Başkan olarak seçildiği dönemden bu yana Etimesgut Belediye Spor;

2010/2011 Futbol sezonunda Amatör lig Şampiyonluğu elde ederek Amatör Süper Lige (ASL) yükselmiştir.
2011/2012 Futbol sezonunda Amatör Süper Ligi 3. Olarak bitirirken,
2012/2013 Futbol sezonunda Amatör Süper Ligi 1. Sırada bitirerek şampiyon olmuş ve Bölgesel Amatör Lige Yükselmiştir.
2013/2014 Futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligi 1. Sırada tamamlayarak statü gereği play-of maçı oynamış ve rakibini penaltı atışları ile yenerek ligi şampiyon olarak tamamlayıp Profeyonel 3. Lige yükselmiştir.
2015/2016 Futbol sezonunda Spor Toto 3. Lig 2. Gurupta yer alan Etimesgut Belediyespor bitime 4 hafta kala Şampiyonluğu garantilemiş ve Spor Toto 2. Lige yükselmiştir.
2016/2017 Futbol Sezonunda tarihinde ilk kez 2. Ligde mücadele eden Etimesgut Belediyespor TFF 2. Lig Kırmızı Gurupta 51 puan toplayarak play-off şansını son haftalarda kaçırdı ve Ligi 8 inci sırada bitirmiştir.
24.09. 2018 tarihinde Çaykur Rize Spor Başkanı olarak seçilmiştir.
Kartallar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Etimesgut Belediye Spor Başkanlığı Görevlerinin yanı sıra faal olarak;

Çaykur Rizespor A.Ş. Başkan Vekilliği, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASFK) Başkan Yardımcılığı, Türkiye Boks Federasyonu Başkan Vekilliği görevleri yürütmektedir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.