Uzlaşmanın iyisi 5 Bin Liralık Ekmek Bağışı Yapma Şartıyla Uzlaşmaya Varıldı

Uzlaşmanın iyisi 5 Bin Liralık Ekmek Bağışı Yapma Şartıyla Uzlaşmaya Varıldı

BAYBURT'TA HAKARETE VE TEHDİTE UĞRAYAN İŞLETME MÜDÜRÜ MAĞDUR M.S., ŞİKAYETÇİ OLDUĞU S.K İSİMLİ ŞAHISLA 5 BİN LİRALIK EKMEK BAĞIŞI YAPMASI ŞARTIYLA UZLAŞMAYA VARDI

Bayburt'taki bir işletmede sorumlu müdür ile işletmeye gelen müşteri arasında hesap ödememe gerekçesiyle sözlü tartışma yaşandı. Hakarete ve tehdite uğrayan işletme müdürü mağdur M.S., şikayetçi olduğu S.K isimli şahısla 5 bin liralık ekmek bağışı yapması şartıyla uzlaşmaya vardı.

Bayburt'ta yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren bir işletmede hesap ödememe gerekçesiyle işletme müdürü ile müşteri arasında tartışma yaşandı. İşletmeden para ödemeden ayrılan müşteri S.K, daha sonra işletmenin müdürü M.S'yi telefonla arayarak hakaretlerde bulundu, tehdit etti. Sözlü tartışmanın tehdite varması üzerine M.S, can güvenliğinin olmaması nedeniyle S.K'dan şikayetçi oldu. M.S'nin şikayeti üzerine S.K hakkında "Hakaret, Tehdit" suçundan soruşturma başlatıldı.

Başlatılan soruşturmada çalışma yürüten Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı, suçun uzlaştırma kapsamına girdiği değerlendirmesinde bulunarak, dosyayı Uzlaştırma Bürosuna gönderdi. Devreye giren Uzlaştırma Bürosunda görevli uzlaştırmacı, müşteki M.S ile bir araya gelerek uzlaşma şartlarını görüştü. Mağdur M.S, fırına bağışta bulunarak, ihtiyaç sahibi kişilere ekmek dağıtılması şartıyla S.K ile uzlaşmaya varacağını bildirdi.

Şüpheli tarafla da görüşen uzlaştırmacı, mağdurun talebini şüpheli S'K'ya ilettiler. Tarafla anlaşmaya varmak istediğini söyleyen S.K uzlaşma şartını kabul ederek, Demirözü ilçesinde bulunan iki ayrı fırına 5 bin lira bağışta bulunarak, ekmeklerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladı.

İlçedeki fırın sahiplerinin hesabına yatırılan 5 bin lira ile fırıncı esnafı yaklaşık 600 ekmeği ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar götürerek, ekmekleri dağıttılar.

Bayburt Uzlaştırma Bürosu ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda uzlaşma sağlanan dosya mahkemeye intikal etmeden, çözüme kavuşturulmuş olurken, S.K bağışta bulunarak ceza almaktan kurtuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.