Trabzonlu ve Rizeli avcılar domuz avına Araklı'da birlikte çıktı

Trabzonlu ve Rizeli avcılar domuz avına Araklı'da birlikte çıktı

TRABZONLU VE RİZELİ AVCILAR, DOMUZLARIN SEBEP OLDUĞU ZARARLARI ÖNLEMEK İÇİN BİR ARAYA GELEREK ARAKLI İLÇESİNDE ORTAK BİR AV ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Hafta sonu Araklı ilçesi Pervane Mahallesi'nde buluşan Rize'nin Kalkandere ilçesi ile Trabzon'un Of ve Araklı ilçelerindeki avcı dernekleri, domuzların tarım alanlarına verdiği zararları engellemek için harekete geçti. Kar yağışı sonrasında yüksek kesimlerden inen domuzların ekili alanlara zarar vermesini önlemek amacıyla 15 köpek ve 30 avcı, birlikte sürek avına çıktı.

Yoğun bir av atmosferi eşliğinde gerçekleşen etkinlikte avcılar, başarılı bir av sonucunda 25 domuzun öldürüldüğünü rapor etti. Domuzların öldürülmesiyle birlikte tarım alanlarına verilebilecek zararların önüne geçilmiş oldu.

Avcılar, av sonrası birlikte mangal ziyafeti düzenleyerek başarılı bir günün keyfini çıkardılar. Hem sosyal bir etkinlik hem de doğal dengeyi koruma amacı taşıyan bu etkinlik, Trabzon ve Rize'nin avcılarının bir araya gelerek dayanışma içinde hareket etme örneği oldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.