Şehit pilotun naaşı çıkarıldı

Şehit pilotun naaşı çıkarıldı

TSK'dan yapılan açıklamada pilotların naaşlarının Malatya'ya intikal ettirildiği bildirildi.

Şehit pilot Gökhan Ertan'ın naaşı gemiye çıkartıldı. CNNTürk TV'nin muhabirinin verdiği bilgiye göre dün yeri bulunan naaşlardan biri bugün gemiye çıkarıldı.

Suriye'nin RF-4 tipi askeri uçağımızı uluslararası hava sahasında vurmasının ardından pilotlara ulaşılamamıştı. 12 gün süren arama çalışmalarının ardından şehit pilotların naaşı dün denizin dibinde bulundu. TSK naaşların gemiye alınma çalışmalarının ise devam ettiğini belirtmişti. Bugün öğle saatlerinde gelen habere göre şehit pilot Gökhan Ertan 'ın naaşına ulaşıldı ve Nautilus adlı gemiye çıkarıldı.

PİLOTLARIN NAAŞI UÇAĞIN İÇİNDE BULUNDU

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Suriye tarafından düşürülen uçağın pilotlarının cenazelerinin enkazın içinde bulunduğunu bildirdi.

''Şehit pilotlar Yüzbaşı Ertan ve Teğmen Aksoy için 6 Temmuz Cuma günü Malatya'da tören düzenleneceğini'' belirten Yılmaz, uçağın füzeyle mi yoksa uçaksavarla mı vurulduğunun sorulması üzerine, ''Şu ana kadar Genelkurmay Başkanlığı veya resmi makamlarımız tarafından halkımıza hangi bilgi verildiyse en doğru, en gerçek bilgidir'' dedi.

Pilotların cenazelerinin uçağın enkazında bulunduğunu bildiren Yılmaz, daha önce kaskların bulunduğunun hatırlatılarak bu kaskların pilotlara mı ait olduğunun sorulması üzerine, şunları kaydetti: ''Evet pilotlarımıza ait. Pilotların naaşına ulaşıldı. Cuma günü Malatya'da tören yapılacak. Naaşlar tespit edildi. İşlemlerine devam ediliyor. Enkaz çıkarılıyor. Dün uçağın motoru bulunmuştu. Diğer parçaları da tek tek toplanıyor. Orada mümkün olduğunca tek bir parça dahi bırakmak istemiyoruz.''










Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.