Samsun'da Tatlının Atomu küçük 3 tl , büyük 5 tl'den satılıyor

Samsun'da Tatlının Atomu küçük 3 tl , büyük 5 tl'den satılıyor

SAMSUN'UN VAZGEÇİLMEZ LEZZETLERİ ARASINDA YER ALAN VE RAMAZAN'DA DAHA ÇOK TERCİH EDİLEN "ATOM" TATLISI, DAMAKLARA HİTAP EDİYOR. ATOMUN KÜÇÜKLERİ 3 TL, BÜYÜKLERİ İSE 5 TL'DEN SATILIYOR

Samsun'un eşsiz tatlarından biri olan ve Ramazan ayında özellikle rağbet gören "atom" tatlısı, damakları şenlendiriyor. Atom tatlısı, geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve özel bir aparat kullanılarak şekil verilen, hafif ve gevrek bir lezzet sunuyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Samsun'un fırınlarında ustalar, atom tatlısının yapımı için yoğun mesailer harcıyorlar. Tatlı, temel olarak yumurta akı, şeker ve su ile hazırlanıyor ve içinde başka bir madde bulunmuyor. Pişirme süresi yaklaşık bir saat olan bu özel tatlı, her yaş grubunun beğenisini kazanıyor, ancak Ramazan ayında daha fazla tercih ediliyor.

Atom ustası Caner Pala, "Atom tatlısı, Ramazan'a özgü bir lezzet. Hafif bir tatlı olduğu için özellikle iftar sofralarında tercih ediliyor. Samsun'a özgü bir tatlı olan atom, müşterilerimiz tarafından çok seviliyor," diyor.

Atom tatlısı, küçük boyutlarda 3 TL, büyük boyutlarda ise 5 TL'den satılıyor. Ramazan döneminde özellikle talebin arttığı bu lezzetli tatlı, Samsun'un yöresel tatları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.