Rize, Ordu, Trabzon, Giresun, Artvin ve Gümüşhane için Stratejik Planlama Toplantısı yapıldı

Rize, Ordu, Trabzon, Giresun, Artvin ve Gümüşhane için Stratejik Planlama Toplantısı yapıldı

RİZE , ORDU, TRABZON, GİRESUN , ARTVİN VE GÜMÜŞHANE İLLERİNİ KAPSAYAN BÖLGE PLANI İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Doğu Karadeniz'de Bölge Kalkınma Hamlesi: Kritik Toplantıda Yeni Stratejiler Masaya Yatırıldı

Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerini kapsayan Bölge Planı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır başkanlığında gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) faaliyet alanındaki illerin milletvekillerinin katıldığı toplantıda, bölgenin sosyoekonomik durumu, sanayi ve turizm projeleri masaya yatırıldı.

Toplantıya katılan AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, yaptığı açıklamada sanayi alanlarının genişletilmesi ve ihracatı artıracak hamlelerin ele alındığını belirtti. Elmas, “Bölgemizin mevcut sosyoekonomik durumunu ve projelerini kapsamlı bir şekilde değerlendirerek, planlı sanayi alanlarının genişletilmesiyle şehirlerimizin istihdam ve ihracatını artıracak sanayi hamlelerini konuştuk,” dedi.

Toplantıda ayrıca, turizmin katma değerini artıracak stratejik adımlar, yenilik odaklı dönüşüm, beşeri sermayenin güçlendirilmesi ve endüstri ile tarımda verimliliği artıracak projelerin de değerlendirildiği ifade edildi. Elmas, toplantının bölgeye hayırlı olmasını dileyerek Bakan Kacır’a teşekkür etti.

Doğu Karadeniz’in kalkınma hedeflerine yönelik atılacak yeni adımlar, bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.