PERŞEMBE BELEDİYESİ'NİN ORGANİZE ETTİĞİ ETKİNLİKTE, VATANDAŞLARA SUNULAN "KARA LAHANA ÇORBASI" BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ. SADECE 2 SAAT İÇİNDE, 4 BİN KASE ÇORBA TÜKENEREK ETKİNLİK, MUAZZAM BİR KATILIM VE İLGİYLE KARŞIL

PERŞEMBE BELEDİYESİ'NİN ORGANİZE ETTİĞİ ETKİNLİKTE, VATANDAŞLARA SUNULAN "KARA LAHANA ÇORBASI" BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ. SADECE 2 SAAT İÇİNDE, 4 BİN KASE ÇORBA TÜKENEREK ETKİNLİK, MUAZZAM BİR KATILIM VE İLGİYLE KARŞILANDI

Ordu'nun Perşembe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik ile vatandaşlara "kara lahana çorbası" ikram edildi.

Perşembe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara "kara lahana çorbası" ikram edildi. Ancak, geçtiğimiz günlerde TasteAtlas tarafından dünyanın en kötü 100 yemeği arasında gösterilen bu çorba, vatandaşların ilgisini çekti. Kara lahana çorbasının 7. sırada yer aldığı listeden sonra düzenlenen etkinlikte, 2 saat içinde 4 bin kase çorba tükenerek büyük bir ilgi gördü.

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, etkinlikte yaptığı açıklamada, lahananın tamamının kırsal mahallelerdeki üreticilerden temin edildiğini belirtti. Başkan Tandoğan, "Bizim için en güzel ve sofralarımızın vazgeçilmezi olan bir yemek. Bizler kara lahana çorbası ile büyüdük, büyümeye de devam edeceğiz. Bizim pancarımıza laf söylenmesini hazmedemiyoruz. Bunun tepkisini de çorba ikramı yaparak ortaya koyuyoruz ve inadına lahana çorbası diyoruz" dedi.

Başkan Tandoğan, kara lahana çorbasının lezzetini tatmayanların bu yemek hakkında yorum yapmaması gerektiğini ifade ederek, "Ben yedikleri zaman bu kararlarının değişeceğini düşünüyorum. Onlar buyurup gelsin ve tadına baktıktan sonra karar versinler, dünyanın en güzel yemeklerinden birisi olduğunu anlayacaklar. Sağlıklı ve doğal, Karadeniz Bölgesi'nin her tarafından lahananın yetiştiğini görecekler. Bu kararı esefle kınıyorum. Bu çorba her yerde pişer ve bizim gastronomimizin başlıca yemeklerinden birisidir. Bu vasıta ile bunu daha da fazla yaygınlaştıracağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Etkinlikte çorbaya ilgi gösteren vatandaşlar, kara lahana çorbasının milli bir lezzet olduğunu belirterek, bu lezzetten vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.