Ordu'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Ordu'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

ORDU'DA ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI SONRASINDA OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE AÇ KALMA TEHLİKESİ ALTINDA BULUNAN VE DOĞAL ORTAMDA YİYECEK BULMAKTA ZORLANAN YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Ordu'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından, olumsuz hava şartları nedeniyle açlık tehlikesi altında bulunan yaban hayvanları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü tarafından önemli bir adım atıldı. Ağır kış koşullarından etkilenen yaban hayvanlarına yardım eli uzatmak amacıyla, Akkuş, Mesudiye, Kabadüz, Ulubey ilçelerinin yüksek kesimlerinde besi yemi ve sebze atıklarından oluşan bin 900 kilogram yem doğaya bırakıldı.

Doğaya bırakılan yemlerle yaban hayvanlarının doğal ortamda yiyecek bulma zorluğu bir nebze olsun giderilirken, yemleme çalışmalarının farklı ilçelerde de devam edeceği öğrenildi. Bu önlem, hem doğanın dengesini korumak adına hem de yaban hayvanlarının kış şartlarına uyum sağlamalarına destek olmak amacıyla hayata geçirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların da benzer konularda duyarlı olmalarını ve yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarında rahat bir şekilde beslenebilmeleri için destek vermelerini beklediklerini ifade ettiler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.