Ordu, Demir Ali İçin Seferber Oldu

Ordu, Demir Ali İçin Seferber Oldu

Spinal Musküler Atrofi (SMA) tanısı koyulan 16 aylık Demir Ali’nin, ABD'deki tedavi için 2,4 milyon dolar gerekiyor. Ordu’da esnaflar ve vatandaşlar gerekli parayı toplayabilmek için seferber oldu.

SMA olarak adlandırılan, kas kaybı ile zayıflığına yol açan ve Türkiye'de her 6 bin doğumda bir görülen hastalığın teşhis edildiği Demir Ali Bayraktar'ın Ordu'da yaşam mücadelesi sürüyor. Omurilikteki motor sinir hücrelerinin kaybına yol açarak, vücut merkezine yakın kasların tutulumuyla vücutta iki taraflı olarak güçsüzlüğe yol açan SMA Tip-1 hastası Demir Ali, yürürken, otururken, yemek yerken hatta uyurken bile zorluk yaşıyor. Demir Ali’ye bu hastalığı yenebilmesi için dünyada sadece ABD'de uygulanan ve yüzde 95 başarı oranı bulunan, yaklaşık 2 milyon 400 bin dolarlık tedavinin uygulanması gerekiyor. 


Ordu'da esnaf ve vatandaşlar Demir Ali'nin tedavisi için başlatılan yardım kampanyasına destek olmak için stantlar kurdu. Kurulan stantlarda ürünler satıldı, esnaflar da günlük gelirlerini kampanyaya bağışladı. 19 Ekim itibariyle toplanan bağış miktarı 800 bin Euro’yu yaştı. 


Demir Ali'nin tedavisine destek olmak isteyenler www.gofundme.com sitesi üzerinden yardım yapabilirler. Yardımseverler, sitede "Donate Now" bölmesini tıklayarak çıkan sayfaya bağış yapmak istenilen miktarı yazıp, ad, soyad, e-mail adresi ve kart bilgilerini girerek "donate" bölümüne bir kez daha tıkladıktan sonra bağış yapabilirler.


EFT ile kampanyaya katılmak isteyenler ise TR72 0001 2009 6490 0009 0095 82 IBAN numaralı Halkbank’ta açılan Azime Ece Kara hesabına bağış yapabilirler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.