Köprüyü çaldılar!

Köprüyü çaldılar!

Sonunda bu da oldu...

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, köylülerin dere üzerinden meyve bahçelerine geçmelerini sağlayan 22 tonluk köprü, gece saatlerinde kişi ya da kişilerce kamyona yüklenerek çalındı...

Kocaeli'nin Gölcük İlçesine bağlı İhsaniye Karakaş mevkiinde bulunan ve köydeki vatandaşları, köprünün karşısındaki yaklaşık 200 dönümlük meyve bahçelerine taşıyan demir köprü gece saatlerinde çalındı. Sabah erken saatlerde meyve bahçelerine gitmek için köprünün bulunduğu alana gelen köylüler şoke oldu. Köylüler, yıllardır derenin karşısında bulunan 200 dönümlük meyve bahçelerine gitmek için kullandığı köprünün yerinde olmadığını görünce hemen polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, dere ıslah çalışmalarının da yapıldığı alanda detaylı incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde yıllardır yerinde duran köprünün, kişi ya da kişilerce parçalanarak bir tıra yüklendiği ve olay yerinden götürüldüğü tespit edildi. Köprünün uzunluğunun yaklaşık 25 metre, 2 buçuk metre genişliğinde ve ağırlığının 22 ton olduğu öğrenilirken, genelde aynı aileden insanların oturduğu bölgede yaşayan vatandaşlar, köprünün nasıl çalındığını anlamadıklarını belirtti. Köprünün maddi değerinin yaklaşık 20 bin TL olduğu öğrenildi.

Öte yandan köprünün çalınması ile ilgili açıklamalarda bulunan köy sakinlerinden Mustafa Karakaş şunları söyledi:

"Köprüde yapılan çalışma nedeniyle köprüyü yıkarak, ıslah çalışmaları daha sonrası kullanmak için yere indirdiler. Biz de geçişimizi yerden sağlıyorduk. Gece saatlarinde bu köprüyü, burada oksijen kaynağı ile kesip, kamyonlara yükleyip köprüyü kaybettiler. Köprünün karşısındaki bahçelerimize çoraplarımızı çıkarıp, ayaklarımızı sıvayarak dereden geçerek gidebiliyoruz. Eşlerimiz çocuklarımız bahçelerimize gitmek için bu köprüyü kullanmak zorunda. Bütün yasal haklarımızı arayacağız."Polis ekipleri, köprüyü çalan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.