Kılıçdaroğlu: Dersimli acıyı bal eyledi

Kılıçdaroğlu: Dersimli acıyı bal eyledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı açılışta Başbakan Erdoğan'a cevap verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi'nin yeni meclis binasını ziyaretinde Başbakan'ın dün yaptığı Dersim açıklamalarına cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Dersim özrü yetmez" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları:

Türkiye’nin gündemi şu anda farklı bir alan. Tarihimizle yüzleşmek. Plan Bütçe Komisyon üyeliği yaptığımda dedim ki her ülke kendisi için gizli olan pek çok belgeyi saklar. Ama bunun süresi vardır. Süre dolunca açıklanır belgeler. Açıklanır ki insanlar tarihiyle yüzleşsin.
TARİHİMİZLE YÜZLEŞELİM

Demiştim ki tarihimizde acı çeken çok insan var. Cemil Meriç, Nazım Hikmet gibi.. Sanatçıların ne kadar acı çektiğini biliyoruz. Demiştim ki devletin arşivinde kim bilir ne belgeler var. Neden açıklanmıyor bu belgeler. Biz 2002’den sonra ‘tarihimizle yüzleşelim’ dedik. Ama siz kabul etmediniz.
ÖZÜR DİLEMEK YETMEZ

Özür dilemek yetmez. Açıkladığı belgelerin hiçbiri kamuoyunun bilmediği belgeler değil. Açıkladığı kitap benim 1970’lerde Türk Tarih Kurumu’nda okuduğum kitap Özür yetmiyor. Devletin arşivlerini açacaksın. Devletin arşivleri açıklanacak ki bizler bilelim. Neden devletin arşivlerini açmıyorsun
DÜN ARŞİV YOK DEDİLER

Şimdi Dersim’in acısını sömürerek başka amaçlara ulaşmak istiyorlar Devletin arşivlerini açmak bir yönüyle yeter ama eksik. Dersim sürgünlerinin arşivlerinin de açıklanması lazım. Başbakan bilir ben o defterleri istedim. Vermediler. Niye vermiyorlar. Ben ‘özür dile’ deyince dedi ki ‘’Kılıçdaroğlu dersim arşivlerini açarım’ dedi. ‘Aç’ dedim. Dün ‘arşiv yok’ diyor. Var. O arşivleri açacaksın O sürgünlere verilen toprakları da o sürgün edilen ailelere vereceksin. Bunu yapabiliyorsan bir meselemiz yok.
DERSİMLİ ACISINI BAL EYLEMİŞTİR

Özür dilemek ve arşivleri açıklamak yetmiyor. O sürgünlerin elinden alınan toprakları da iade edeceksin. Dersimli acısını bal eylemiştir, acısını AKP'ye sömürtmez.
SANATÇILARLA İLGİLİ ARŞİVLER DE AÇILSIN

Sadece Dersim'in arşivlerini açmak yetmez. Nazım Hikmet'le, Aziz Nesin'le, Sabahattin Ali ile ilgili arşivleri de açalım. Tarihimizi bilelim. Sanatçılar bir dönem ciddi işkenceler çekti. Bu arşivler de açıklansın!


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.