İspir'in Efsane Belediye başkan'ı Osman Çakır Bbbp'den aday gösterildi

İspir'in Efsane Belediye başkan'ı Osman Çakır Bbbp'den aday gösterildi

İSPİR İLÇESİNİN EFSANE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BİLİNEN OSMAN ÇAKIR BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ’NDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, İspir Belediye Başkan Adayını Açıkladı: Osman Çakır

Erzurum'un İspir ilçesinde merakla beklenen belediye başkan adayı belli oldu. Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, İspir Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Yapılan duyuruyla birlikte İspir ilçesinin sevilen ismi Osman Çakır'ın başkanlık için aday olduğu öğrenildi.

İlçenin efsane belediye başkanı olarak bilinen Osman Çakır, adaylık açıklamasında dürüst, ilkeli ve şeffaf bir hizmet anlayışıyla İspir ilçesine daha fazla katkı sağlamak için yola çıktıklarını belirtti. Aynı zamanda İspir'e ve BBP camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan Çakır, halkın yoğun talebi üzerine bu sorumluluğu üstlendiğini ifade etti.

Osman Çakır, 1958 yılında Duruköy'de doğdu. Evli ve dört çocuk babası olan Çakır, İspir Lisesi'nde ilkokul ve ortaöğrenimini tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı. Politikaya 1994 yılında Doğru Yol Partisi'nden Meclis Üyesi olarak adım atan Çakır, aynı dönemde Belediye Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

İSPİR'DE AK PARTİ ADAY GÖSTERMEMİŞ MHP'Yİ DESTEKLEYECEK

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İspir Teşkilatını kurarak 2004 yerel seçimlerine kadar İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Osman Çakır, daha sonra Bağımsız Aday olarak 2004 yerel seçimlerine katıldı ve halkın büyük desteğiyle Belediye Başkanlığı görevine başladı. Ardından Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın girişimleriyle AK Parti'ye katılan Çakır, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkan Adayı olarak gösterilerek üst üste üç kez başarılı bir şekilde belediye başkanlığı görevini üstlendi.

2020 yılından sonra AK Parti üyeliğinden ayrılarak ticaret hayatına devam eden Efsane Başkan Çakır, İspir halkının tekrar kendisini belediye başkanı olarak görmek istemesi üzerine BBP çatısı altında seçimlere İspir Belediye Başkanı olarak aday olduğunu açıkladı. İspir ilçesindeki seçmenler, Osman Çakır'ın belediye başkanlığı dönemlerini hatırlayarak, bir kez daha güvenlerini ifade ettiler.

Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte Osman Çakır, İspir ilçesinin geleceği için projelerini ve hizmet vizyonunu detaylı bir şekilde paylaşmayı planlıyor. İspir halkı, seçim gününü heyecanla beklerken, Osman Çakır'ın adaylığı ilçede geniş bir destekle karşılanmış durumda.

Kaynak: trhaberturk

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.