İnternet Medya Bilişim Federasyonu, Samsun'da Gazeteciye Yönelik Saldırıyı Kınadı

İnternet Medya Bilişim Federasyonu, Samsun'da Gazeteciye Yönelik Saldırıyı Kınadı

İnternet Medya Bilişim Federasyonu Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Samsun’da gazeteci İbrahim Akkuş’a yapılan saldırıyı kınadı.

Basa, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde; hizmete girmeye hazırlanan devlet hastanesinin yapımında yapılan yanlışları kamu vicdanı adına kaleme döken Yeniçağ Gazetesi Samsun Muhabiri İbrahim Akkuş’a, yüklenici firmanın çalışanları tarafından canice saldırı gerçekleştirilmiş, yakalanan saldırganlar Türk Adalet’ini gölgede bırakacak şekilde serbest bırakılmışlardır.

whatsapp-image-2021-06-21-at-16-15-47-300x400.jpeg

“Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözleri ile gazeteciliğin önemini ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli mücadelenin başlangıcı olarak gördüğü Samsun’da gerçekleşen saldırıyı esefle kınıyoruz. Adaletin biran evvel yerini bulması ve faillerin cezalarını çekmesi dilekleriyle; gazeteci İbrahim Akkuş beye geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Türk Basınının bu saldırılar karşısında yılmadan gerçeğin takipçisi olacağını önemle vurgularız.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.