Gümüşhane’nin yüksekleri beyaza büründü

Gümüşhane’nin yüksekleri beyaza büründü

Gümüşhane’nin yüksekleri beyaza büründü

Gümüşhane’de iki günden beri etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle şehrin yüksek kesimlerine bugün öğleden sonra kar yağdı.
Öğle saatlerinde kuvvetli yağmur yağışının gerçekleştiği Gümüşhane’de özellikle 2 bin metrenin üzerindeki hemen hemen tüm zirveler akşama doğru beyaza bürünürken, bazı yaylalarda yaklaşık bir saat etkili olan kar yağışının ardından sosyal medya bu fotoğraflarla renklendi.
Zigana dağının zirvesine yakın bir noktada yer alan Limni Gölünün de kar yağışından nasibini aldığını ifade eden tesis işletmecisi Murat Eroğlu, 19 Mayıs’ta hem Gençlik ve Spor Bayramını değerlendirmek hem de doğayla başbaşa kalmak için ziyaretçilerin akın ettiği bölgede akşam saatlerinde kar sürprizi ile karşılaştıklarını söyledi.
Eroğlu, kısa bir süre etkili olan yağış karşısında ziyaretçilerin şaşırdıklarını ve bu anı ölümsüzleştirdiklerini belirterek, Zigana coğrafyasında yaşayanlar olarak doğanın bu tür sürprizleriyle her zaman karşılaştıklarını söyledi.

Meteoroloji yetkileri ise hafta sonuna kadar aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkisini sürdürmesini tahmin ettikleri Gümüşhane’de 19 Mayıs günü gündüz en düşük sıcaklığın 12 derece olarak ölçüldüğünü, gece ise 5-6 derecelere kadar düşüş beklediklerini söyledi.


Soğuk hava nedeniyle kent merkezindeki merkezi ısınma sistemi ve sobalar yeniden yakılırken, 19 Mayıs’ta yağan kar birçok vatandaş tarafından video ve fotoğraflarla ölümsüzleştirildi.



Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bazı yüksek kesimlerinde soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı.
Yaz mevsiminin beklendiği bu günlerde kar yağması şaşkınlığa neden olurken, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Kavrun Yaylasında kar kalınlığı 2 cm’yi buldu. 2 bin 263 rakımlı Kavrun Yaylası’na gelen yaylacılar gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.













Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.