Gök'ten Kılıçdaroğlu'na çağrı: Partiye sahip çık

Gök'ten Kılıçdaroğlu'na çağrı: Partiye sahip çık

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu'na çağrıda bulundu.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir gazeteye verdiği demeçte Atatürk, 'Dersim' ve CHP ile ilgili sözlerine tepki gösteren parti içindeki bir grup milletvekili, Genel Merkez’den bugün bir açıklama bekliyor. Genel Merkez’den düzeltme açıklaması beklediklerini belirten vekiller, açıklamanın gelmemesi halinde TBMM’de basın toplantısı düzenleyecek.
ATATÜRK'E YAPILAN SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUZ

Genel Merkez’den düzeltme açıklaması beklediklerini belirten CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, “CHP tarihi altın harflerle yazılan bir tarihtir. Bu tarihe hiç kimse ama özellikle vekil olan veya CHP’li aile bireyleri bu tarihe ithamlarda bulunmamalı. Hele ki Büyük Önderimiz Atatürk’e hiçbir şekilde hiçbir ithamı kabul etmek mümkün değil. Bu hassasiyeti öncelikle birinci görev olarak partimizin Genel Merkezi’nin hissetmesi ve yaşama geçirmesi gerekmektedir. Parti tabanımız büyük bir üzüntü içerisindedir. Partimizin ve Büyük Önder Atatürk’e parti içinden son günlerde tarihi olaylar çarpıtılarak ağır suçlamalarda bulunulmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz.”
PARTİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR

“Ama sorun partili olmayanların partide söz söyleme makamına getirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır” diyen Gök, “Genel Merkez bu olumsuzluklara karşı bir düzeltme yapmak zorundadır. Parti sahipsiz değildir. Bu partinin sahibi gerçek CHP’liler ve oy veren 12 milyon seçmendir” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da çağrıda bulunan Gök, şöyle dedi:
BÜYÜK ÖNDERE VE CHP'YE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM

“Genel Başkan’ın bu olaya el koyma zorunluluğu vardır. Parti ideolojik savrulma yaşamaktadır. Cumhuriyeti kurmuş partimize ideolojik savrulma yaşatmak bu partide hiç ama hiç kimsenin yetkisinde olamaz. Bu kim olursa olsun. Genel Başkanı göreve çağırıyorum. Büyük Öndere ve CHP tarihine sahip çıkmaya çağırıyorum.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.