Erzurumlular Dikkat ! Meteorolojiden Erzurum İçin Kuvvetli Kar Uyarısı

Erzurumlular Dikkat ! Meteorolojiden Erzurum İçin Kuvvetli Kar Uyarısı

METEOROLOJİ BU GÜNDEN İTİBAREN ERZURUM İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI YAPTI. 3 GÜN BOYUNCA KAR YAĞIŞI TAHMİN EDİLEN BÖLGEDE SICAKLIKLARDA-17 DERECEYE KADAR DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Erzurum'da Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 3 gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışının ardından sıcaklıkların -17 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği belirtilirken, yağışların özellikle akşam saatlerinden itibaren Erzincan'ın doğusu, Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olacağı ifade edildi. Gece ve sabah saatlerinde ise yer yer sis ve pus hadisesi yaşanacak; bununla birlikte buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette rüzgar esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji, çığ uyarısı yaparak, bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğunu belirtti. Yetkililer ve vatandaşlar, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Kuvvetli kar yağışı beklendiğinden dolayı ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı, çığ tehlikesi gibi durumlara karşı önlem alınması gerektiği vurgulandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.