Erzurum’da Tarihi Eser Operasyonu: 182 Adet Tarihi Eser Ele Geçirildi

Erzurum’da Tarihi Eser Operasyonu: 182 Adet Tarihi Eser Ele Geçirildi

ERZURUM EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (KOM) VE İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNCE GERÇEKLEŞTİRİLEN OPERASYONDA 182 ADET TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ. OPERASYON KAPSAMINDA 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Erzurum'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 182 Adet Eser Ele Geçirildi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, 182 adet tarihi eser ele geçirildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Erzurum genelinde 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde, Aşkale yol uygulaması noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta detaylı arama yapıldı. Yapılan aramada, 182 adet tarihi eser obje araç içerisinde bulundu. Ele geçirilen eserler arasında sikke, yüzük, kolye, heykel, vazo, broş, çanak gibi çeşitli tarihi değere sahip objeler yer aldı.

Operasyon kapsamında A.T., A.S., F.S., F.K. ve L.B. isimli 5 şüpheli, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla gözaltına alındı. Şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılırken, ele geçirilen tarihi eserler uzman ekipler tarafından incelenerek, sahiplerine ulaştırılma sürecine başlanacak. Emniyet yetkilileri, tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.